Областна администрация Бургас с проектопредложение по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:45 / 21.10.2009
1128
Областният управител Константин Гребенаров присъства на Форум за партньорство по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България и Турската международна агенция за сътрудничество и развитие на Република Турция.

Срещата се проведе в Одрин и в нея взеха участие губернаторите на граничните области Бургас, Ямбол и Хасково, колегите им от Одрин и Къркларели, Пламен Теодосиев - генерален консул на Република България в Одрин, генералният консул на Република Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан, както и редица представители на регионалната и местна власт, на бизнеса, здравни, образователни и културни институции.

Форумът се организира по повод старта на Програмата за набиране на проектни предложения, който бе даден преди месец.

Две са приоритетните оси по които може да се кандидатства за финансиране - устойчиво социално и икономическо развитие, и подобряване качеството на живот.
Гребенаров приветства участниците във форума и изложи проектопредложението, с което Областна администрация Бургас желае да се включи в Програмата. А именно да кандидатства с проект за опазване на културното наследство и природните забележителности в трансграничната зона Бургас - Къркларели.

Исмаил Гюлчин - зам.-областен управител на Къркларели изказа желание двете области да бъдат партньори при разработването на проекта, което от своя страна ще даде основата на едно добро сътрудничество и конструктивен диалог за бъдещите им взаимоотношения.

С оглед на краткия срок за подаване на проектните предложения по Програмата - 28 Декември 2009г., предстои среща между областния управител Константин Гребенаров и валията на Къркалери Ченгиз Айдооду.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).