Обещават грандиозно 40-то издание на Международния фолклорен фестивал

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:33 / 19.08.2012
885
За един фолклорен фестивал, с това пъстроцветие на костюмите, красотата и ефирността, наистина не е нужно нищо друго освен да му се насладим още повече, че Бургас има своите традиции. Това коментира режисьорът на тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас Пламен Каров. 

"Ако трябва да се нарека по някакъв начин, като част от този празник, който ще бъде петдневен, бих казал, че съм просто един човек, който ще се опита да създаде една много приятна атмосфера за четиридесетото издание на фестивала. Според мен най-важно е, когато гледаме нещо то да изглежда живо и истинско. Замислих се за това, че всъщност знаем много малко за съставите, които пристигат и радват публиката в Бургас. И тази година Ви каня на едно пътешествие, пътешествие, в което не само ще видим частица от техния фолклор на живо, но ще се запознаем и с техния бит, култура. Ще разберем къде се намира градът, от който идват и как изглежда. 

Щастлив съм, че с техниката, която имаме наистина, можем да пресъздадем една прекрасна атмосфера в Летен театър, където всеки ще може да намери частица от себе си.", сподели Каров. Кратките клипчета за различните страни участващи във фестивал ще бъдат представени със специфични звуци и светлини. 

На самото откриване, децата от ОДК - Бургас ще изпълнят на живо химна на фестивала. Организаторите подготвят и изненада с водещите. Предвижда се те да бъдат различни през всяка една фестивалните вечери, а по време на отделните части ще бъдат и с тематични традиционни костюми за страната, която представят.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
29.06.2015 За близо 50 бона приютяват и хранят артистите от МФФ
17.06.2015 Непалците под въпрос за Фолклорния фестивал в Бургас заради трагедията
05.05.2015 Пъстрота и автентичност от 10 държави в Международния фолклорен фестивал
21.08.2014 Трети ден нашествие от музика, ритми и багри в Бургас
20.08.2014 Йорданка Ананиева посрещна участниците в МФФ 2014
05.06.2013 Бургас става интернационална столица на фолклорното изкуство през август
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).