Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
ОбС с първо заседание за 2013 г.
Автор: Екип Burgas24.bg 09:39 / 29.01.2013Коментари (0)729
© Burgas24.bg
Първото за тази година заседание на Общинския съвет ще се проведе в Бургас. Деветнадесетото заседание на общинските съветници започва от 10.00 часа в зала "Георги Баев" на Културен център "Морско казино" като в дневния ред са предвидени 47 докладни записки.

При неизчерпване на точките от дневния ред заседанието ще продължи на 31 януари. В началото кметът Димитър Николов ще представи отчет за изпълнение на Програмата за управление 2011-2015 г. за изминалата 2012 година. Ще бъде представени и отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет, отнасящи се до общинската администрация от заседанията, проведени в периода януари - декември 2012 г.

Общинските съветници от НФСБ предлагат да се забрани извършването на религиозна пропаганда по домовете на гражданите, без изразено предварително съгласие за това. Друго предложение на групата общински съветници касае промяна м режима за платено паркиране "синята зона".

Кметът Димитър Николов внася за разглеждане докладна записка за предложение до министерски съвет за отпускане на персонална пенсия на деца сираци. Друга докладна записка на кмета Николов е внесената за приемане Програма за управление и разпореждане с общинската собственост за 2013 година. Той предлага и откриване на процедура за предоставяне на концесия за проектиране, строителство и поддържане на "Океанариум" в парк "Езеро". Кметът Николов предлага за гласуване и заявление за издаване на разрешитетелно за водовземане на минерални води от Бургаските минерални бани в кв. Ветрел.

Съветниците ще решават и за учредяване правото на строеж за изграждане на диагностично-консултативен блок на "Комплексен онкологичен център-Бургас". В дневния ред е и изменение на Наредбата за определянето на местните данъци и такси. Става въпрос за такса смет, заради която община Бургас беше осъдена. Административният съд в Бургас постанови, че начина на определяне на такса смет в Община Бургас на базата на данъчните оценки на имотите не е правилен. Съдът прие, че основният критерий за размера на таксата е количеството на битовите отпадъци и че определянето на таксата според данъчната оценка противоречи на закона. Администрацията отново предлага да се определя такса смет на база на данъчна оценка, защото няма друг действащ механизъм.

Общинската администрация предлага Дома на нефтохимика да бъде предоставен за безвъзмездно управление на общинското предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" . Съветът трябва да одобри дарението на пожарен автомобил на бургаската пожарна. Трябва да се проведе и избор на изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и публично-частно партньорство. Валентин Касабов от НФСБ предлага благоустрояване, почистване и осигуряване на транспорт в Гробищния парк, както и докладна, касаеща почистването и поддържането на паметниците на територията на община Бургас. Той предлага и отреждане на терен и изграждане на полигон за обучение на млади шофьори, както и преместване на Конната база, намираща се в парк "Езеро".

От НФСБ предлагат и премахване на всички незаконно поставени бариери и антипаркиращи устройства на територията на община Бургас. Групата на НФСБ за пореден път иска да се определи едномесечен срок за прекратяване на концесията на подземния паркинг на площад "Св.Св. Кирил и Методий". От НФСБ предлагат и възстановяване на унищожения паметник на 24 Черноморски пехотен полк в Приморски парк, ограничаване на достъпа до спряния строеж на джамия в кв. "Победа" и изграждане на детски център в Приморски парк.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: