Няма сериозни инциденти с участието на абитуриенти в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:31 / 25.05.2011
1530
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "К. Преславски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПТГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Засега няма сериозни инциденти с участието на абитуриенти отседнали в Слънчев бряг. Цветелина Рандева, говорител на Областна дирекция на МВР в Бургас каза, че изключение прави само криминалния инцидент, при който бяха откраднати пари, фотоапарат, маркови парфюми и бутилка уиски от три хотелски стаи в курорта, с настанени петима абитуриенти от две бургаски училища - СОУ "Константин Преславски" и търговската гимназия. В стаите е проникнато през незатворени балконски врати и посредством еднометрова разделителна преграда на терасите на стаите.

"Има заподозрени четири пълнолетни лица, сред които и абитуриент от едно от двете училища, но ще се въздържа от подробности, защото разследването продължава. Четиримата са задържани за срок от едно денонощие за доизясняване на случая в РПУ Несебър. Това е и най-сериозният инцидент. Към момента не можем да говорим за пътни инциденти дори и за такива само с материални щети",каза Рандева. Патрули има както от "Пътна полиция", така и на "Охранителна полиция" по най-натоварените пътни артерии, за безопасността на движение следят и камерите както по пътя за Слънчев бряга, така и самите камери в комплекса.

Абитуриентските балове продължават в курорта има освен от бургаски училища, но и завършили гимназии в Благоевградско, както и от северна България, които ще останат поне седмица там. От полицията съветват младите хора, както и чужденците дошли на почивка в Слънчев бряг да не се носят големи суми пари във външни джобове на дрехите, да не се прибират на едно и също място в портфейла международните паспорти и бижута, да се ползват сейфовете в хотелите, да се обменя валута само в лицензирани чейндж бюра или банкови клонове, да не се доверяват на случайни познати. В случай, че са употребили алкохол придвижването към хотелите да става по осветени алеи, да се внимава със жричиците на любовта, които често се оказват джебчийки.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
10.06.2011 3 момичета от ДДЛРГ "Коджакафалията" днес празнуват своя бал
27.05.2011 НАП - Бургас: Фирмите, организатори на балове са изрядни
25.05.2011 Димитър Бойчев помогна на абитуриенти да отпразнуват завършването си
25.05.2011 Абитуриентски празненства предизвикаха задръствания в Бургас
20.05.2011 Абитуриенти от Математическата отиват на бал с дванайската
20.05.2011 КЗП - Бургас с проверки на туроператорите за абитуриентските балове
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).