Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Няколко са пътните проблеми в Бургаска област по които се работи
Автор: Екип Burgas24.bg 17:30 / 02.09.2010Коментари (3)1416
© Burgas24.bg
Няколко са пътните проблеми в Бургаска област по които се работи, каза по време на кръглата маса са обсъждане на транспортните проблеми управителят на Бургаска област Константин Гребенаров. Осигуряването на бърза транспортна връзка от столицата за Черноморието предстои да бъде решен, след построяването на АМ " Тракия", която е приоритетен обект за правителството и утре ще бъде направена първа копка на последният участък от Ямбол за Бургас.

По думите на областния управител обаче построяването на автомагистралата ще доведе до други транспортни проблеми за областта, ако преди това не бъдат решени другите проблеми с пътната инфраструктура в областта. Увеличеният трафик по автомагистралата ще бъде стопиран в Бургас, тъй като целият транзит за Южното Черноморие за сега минава през самия град. Необходимо е да бъде завършена детелината Бургас - Созопол- Средец.

Към момента са осигурени средствата за изграждането и, но е необходимо да започне и строителството. Това е един от най- конфликтните участъци, защото освен транзита за Южните курорти от там минава цялото движение и за един от най- големите бургаски комплекси "Меден рудник" , където живеят над 80 000 души. Междувременно трябва да започне и изграждането на обходна дъга над Бургас, за да се изведе движението от центъра на града. Друг транспортен проблем ,който чака своето решение е облекчаването на трафика от Бургас в посока Слънчев бряг.

Областният управител посочи, че няколко часа са необходими за осъществяването на полет от Лондон до летището и понякога също толкова време е необходимо да се преодолее разстоянието то летището до курорта Слънчев бряг, при напрегнатия летен трафик. Не на последно място областния открои необходимостта да се довърши поставянето на разделителна мантинела по пътя Бургас - Созопол. Там където тя вече е поставена се отчита намаление на пътните инциденти. Гребенаров посочи, че само преди дни е направена първа копка за реконструкция на пътя Бургас - Малко Търново, който също е един от важните за областта. По думите му по транспортните проблеми се работи,и се надява след няколко години, на друга такава среща да отчетат, че по- голямата част от тях са решени.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"" Междувременно трябва да започне и изграждането на обходна дъга над Бургас, за да се изведе движението от центъра на града."" Всеки бургазлия знае, че това ще облекчи в голяма степен трафика и е наложително да се направи, но и знаем, че това няма да стане в близките 20г..
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: