Новият терминал на бургаското летище посрещна първите си гости

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
15:55 / 29.12.2013
1212
От днес летище Бургас ще обслужва всички пътници в новия пътнически Терминал 2. Новото и модерно съоръжение започна работа, като посрещна първите си гости с много подаръци.

158 пътници на авиокомпания S7 Airlines (Сибирски авиолинии) от московското летище Домодедово бяха приветствани в новия терминал от ръководството на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. Розата - символ на Терминал 2, бе в основата на изненадите, подготвени за пристигащите и заминаващи на 29 декември пътници.
Летище Бургас посреща новата 2014 година с ново лице - модерно, приветливо и дружелюбно, с модерни системи за обслужване, отговарящи на високите европейски стандарти.

Проектиран от известни дизайнери и архитекти, новият пътнически терминал съчетава модерен интериор и неповторима ваканционна атмосфера, преплетени идейно със символа на българската роза. Обширни търговски площи с атрактивни магазини, кафенета и ресторанти допълват гостоприемната атмосфера в новата сграда.
Общата стойност на инвестицията за изграждането на терминала и свързаната с функционирането му инфраструктура е 80 млн. лв.

Това е най-голямата инвестиция, правена на летище Бургас през последните десетилетия. Новите пътнически терминали на летище Бургас и летище Варна донесоха приз на дружеството за "Най-голяма инвестиция в туризма 2013".


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).