Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Новият областен управител Павел Маринов се срещна с кметовете
Автор: Екип Burgas24.bg 10:22 / 27.06.2013Коментари (0)723
© Burgas24.bg
Вчера Областният управител Павел Маринов проведе първата си работна среща с кметовете.

В началото на разговора Маринов сподели виждането си относно необходимостта от добра съвместна работа между местните и регионални власти и че е особено важно - да се изведат на преден план приоритетите на всяка община, с цел да се набележат престоящи стъпки по изпълнението на Областната стратегия за развитие. Предложи на присъстващите да споделят проблемите и вижданията си за бъдещо ползотворно партньорство.

Първи взе думата Георги Димитров, кмет на Община Карнобат, който каза, че по принцип кметовете винаги са си партнирали добре, независимо от партийната си принадлежност, защото проблемите на всеки от тях е част от проблемите на областта като цяло и често пъти решението не е по силите само на един, заедно са по-силни в отстояване на позиция, както пред държавната, така и пред законодателната власт. Димитров наблегана на факта, че много от въпросите, които те тепърва ще поставят пред Областния управител ще бъдат неудобни, но е важно да се работи в името на хората и те да виждат това. Пожела на г-н Маринов да бъде здрав и силен и да разчита на тях.

Останалите кметове също споделиха наболелите си проблеми, които се оказаха общи, касаещи стопанисването на плажните ивици, местните данъци, закъснението по отношение усвояване на европейските средства в някои общини и невъзможността в други да участват във всички програмни процеси, поради направената нова, съгласно закона, категоризация, за какъвто случай сподели зам. кмета на Реун, Иб Мустафа - Община Реун може да кандидатства само по проекти, касаещи развитие на селското стопанство.

В края на срещата всички се обединиха около идеята - Областният управител да определи «Ден на Кмета» и да провеждат срещи по конкретни теми. Друго тяхни предложения, които срещнаха разбиране от страна на г-н Маринов бяха - при всяко посещение на Министър в региона, Областният управител да уговаря време за среща на министъра с кметовете. Кметът на Малко Търново предложи на г-н Маринов «Срещи на място», за да се запознава с проблемите им, защото «отблизо нещата са по-реални».

По втора точка от дневния ред г-жа Мария Лазарова, мениджър на кампанията на БТВ Медия Груп "Да изчистим България", след като благодари на кметовете за приноса им за отличното представяне на цялата област в почистването през май, запозна присъстващите с предстоящите летни кампании по почистване на Стара планина през юли и Черноморското крайбрежие през август.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: