Новият генерален консул на Турция посети БСУ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:54 / 01.10.2013
687
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Президентът проф. д-р Петко Чобанов, ректорът проф. д-р Васил Янков и зам.-ректорът проф. дпн Галя Христозова се срещнаха с новия генерален консул на Република Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол.

Това е една от първите официални визити на дипломата в града след назначаването му преди четири седмици на новия пост. Той заменя досегашния консул Джем Улсой, чийто мандат изтече в края на август. Новият генерален консул идва от Министерството на външните работи на Република Турция в Анкара. Бил е на работа в дипломатическите мисии на Турция в Индонезия, Тайланд, Япония, Гърция.

По време на официалната среща академичното ръководство и г-н Акйол изразиха надежда съвместното сътрудничество между двете институции да продължи и занапред в духа на добрите традиции и интензивната международна дейност на Бургаския свободен университет с турски висши училища.
В момента БСУ има подписани договори и споразумения за сътрудничество с четири турски университета - Тракийския университет в Одрин, Университета Коч и Университета Халич в Истанбул, както и с Университета на Лозенград. По програма Еразъм БСУ работи в областта на обмена на студенти и преподаватели в сътрудничество с Тракийския университет в Одрин, Университета Халич, Университета Мармара и Университета Арел в Истанбул.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).