Нови документи разкриват нарушения при търга за аптеката в Трета поликлиника

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:11 / 20.02.2012
946
Управителят на ДКЦ ІІ д-р Илка Баева се е намесила в работата на комисията, провеждаща конкурса за отдаване под наем на аптеката в бившата Трета поликлиника, с което е опорочила самия конкурс. Това става ясно от протоколите за дейността на комисията. Появяването на протоколите е нов момент в историята със скандалния търг и разкриват, че д-р Илка Баева пред медиите твърди едно, а всъщност истината е друга.

На 9-ти януари 2012 година се провежда конкурс за отдаване под наем за срок от 3 години на аптеката в ДКЦ ІІ. На първото си заседание комисията отстранява единия от тримата участници поради неточности в документацията. Решението на комисията е единодушно и е обявено в присъствието на нотариус. Две седмици по-късно обаче, в решението за класиране на кандидатите, за победител в конкурса е класиран участникът, отстранен в първия етап на търга.

"След като абсурдното решение на комисията стана обществено достояние, управителят на ДКЦ ІІ д-р Илка Баева, чийто подпис стои под резултата от конкурса, заяви пред различни медии, че не се е намесвала в работата на комисията и се е съобразила с решенията й. Според протоколите за работата на комисията това обаче не е така", обясни Таня Минчева, управител на една от фирмите участнички в конкурса - "Красимира Благоева" ООД. В протокола за работата на комисията пише:

"На 10.01.2012 г. до Управителя на "ДКЦ II - Бургас" ЕООД е постъпило уведомително писмо от "Фарма Маркет" ЕООД, с управител Филип Димитров. Управителят на "ДКЦ II - Бургас" ЕООД д-р Илка Баева връчи същото на Председателя на комисията с указания уведомителното писмо от "Фарма Маркет" ЕООД да бъде взето под внимание с цел законосъобразното провеждане на конкурса"

"За нас е интересно да разберем как д-р Баева тълкува израза "законосъобразно провеждане на конкурс", след като в Наредбата за реда на провеждане на конкурса на Община Бургас се казва: "Не се допуска до участие в конкурса лице, за което е налице непълнота или неизправност на представените документи и неспазване на изискванията, посочени в Решението за откриване на процедурата ......В случай, че кандидата не е представил всички описани в решението документи..., Комисията го отстранява от участие в процедурата", коментира още Минчева. Тя допълни, че в момента управляваната от нея фирма оспорва решението на комисията пред съда.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).