Нова година със стари цени на парното в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:32 / 05.01.2012
528
Въпреки увеличението на природния газ с 4.34% от първи януари тази година, бургаската топлофикация запазва цената на топлинната енергия с топлоносител гореща вода. Близо 100 000 граждани няма да усетят по-високата цена. За тях топлинната енергия с топлоносител гореща вода ще струва както досега - 63,88 лв./МВтч, а цената на енергия с топлоносител водна пара- 84,50 лв./МВтч, без ДДС.

В последните дни на миналата година ДКЕВР обяви пределна цена за дружеството -68,85 лв./МВтч, което е с близо 5 лв повече на МВтч. Благодарение на внедрената когенерационна система и ефективен мениджмънт, производителят ще поеме увеличението на суровината за своя сметка. Ще се приложи единствено нова цена само на електрическата енергия, произведена по комбиниран начин - 230,42 лв./МВтч, в рамките на утвърденото от държавния регулатор. Топлофикация Бургас успя да запази рекордно дълго време, повече от година, непроменени цените си въпреки устойчиво възходящата цена на природния газ за последните 15 месеца.

Реално постижение и придобивка в полза на потребителите е, че днес цената на парното в Бургас е с близо 2 лв по-ниска от тази през 2007 година, независимо от инфлацията и икономическата криза. Със задържането и предлагането на най-евтината цена на парно в страната, ТЕЦ-ът доказва своята водеща роля на енергийния пазар в България и запазва мястото си на водещ в бранша. Ценовата политика на компанията е изцяло обърната към клиента и това я превръща в желан партньор. Все повече хора се връщат към отопление с парно, което е най-екологичният и най-евтин метод. Топлофикация Бургас започва новата 2012 година с увеличен брой абонати. Много от тях ползват услугите на дружеството и като топлинен счетоводител.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).