Нов курс за водни спасители започна в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:09 / 06.02.2010
1543
Курсът е организиран от Водноспасителната служба към БЧК- Бургас. В момента записането за придобиване на правоспособност като водни спасители са 30 младежи, сред които има и няколко девойки.

Всеки един от курсистите ще премине през теоретично обучение, практически занимания по спасяване и задължителната медицинска подготовка- обясни Величко Бегов, специалист по водно спасяване към областния съвет на БЧК-Бургас. Курсът ще приключи в средата на месец Март със изпит.

Желаещите да придобият правоспособност за бъдат спасители на басейн трябва да отговарят на определи изисквания. Да са навършили 17 години, да са физически и психически здрави, да могат да преплуват 50 метра свободен стил за определено време.

Ако кандидатите искат освен на басейн да работят и като морски спасители трябва да покрият още един норматив -да преплуват 100 метра свободен стил за 1 мин. и 50 сек
През 2009 година обучените водни спасители в Бургас са близо 80 души. Друг е въпросът, че голяма част от момичетата и момчетата търсят реализация зад граница, където възнагражденията неколкократно надхвърлят тези у нас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нещо ново тръгва от Бургас
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).