Нивата на язовирите в Бургаско без съществено изменение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:30 / 27.02.2012
1326
Няма съществено изменение на нивата на язовирите на територията на област Бургас. Това каза Константин Гребенаров, областен управител на Област Бургас. "При нас снеготопенето не е в такава сила, каквато е в другите райони от страната. С моя заповед бе извършена такава проверка миналата седмица, бяха пуснати указания на самите кметове да извършат проверка на водоемите в региона. Поддържаме непрекъсната връзка с "Язовири и каскади", както и с ВиК, които стопанисват големите водоеми, и по-малките на "Напоителни системи". В момента нямаме съществено изменение на нивата на язовирите. Нормални са нивата на язовирите "Камчия", "Ясна поляна" и "Ново Паничарево", където контролирано се изпуска вода в умерени количества, което не е заплаха за населението, което има жилища след самите язовири", обясни Гребенаров.

"Напоителни системи" поддържат обема на язовирите почти наполовина, така че имат възможност да поемат и допълнително количество вода. Язовирите в разпореждане на общините са под контрол, допълни той. "Докладвано ми е от всички кметове, че е установени наемателите и собствеността на язовирите, прегледани са рисковите и има постоянно наблюдение, така че при евентуално преливане или вдигане на нивото ще се вземат мерки", обясни областният управител.

По отношение на речните корита миналата седмица е извършена проверка. "Действително има на някои места необходимост от почистване. Засега водата е на нормално ниво, така че не представлява проблем. В момента изготвяме доклада къде и какво трябва да се почисти, правим количествено-стойностна сметка, която ще изпратим на междуведомствената комисия и очакваме средства, с които можем да почистим коритата на реките", заяви Гребенаров.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (61):
20.05.2012 Общинските съветници от ГЕРБ-Бургас дариха 10 перални на пострадали семейства от с.Бисер
25.04.2012 Официално стартира изграждането на първите 10 къщи за пострадалите от наводненията
30.03.2012 Намериха последната жертва на февруарския потоп
25.03.2012 След цели 48 дни намериха още едно тяло от потопа в Бисер
17.03.2012 Стотици хора работят по възстановяване на щетите след потопа в село Бисер
14.03.2012 Бургаски съветници ще купуват ел. уреди на пострадали в с. Бисер
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).