Нищо ново: Пак разправии на общинската сесия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:04 / 26.11.2013
1031
Заседанието на съветниците отново започна със спорове. Разприте бяха за отчета на дейността на Общински съвет - Бургас и неговите комисии за периода май-ноември. От опозицията на НФСБ изразиха мнение, че в отчета липсват ключови елементи, липсват изводи, а общинския съвет и по-скоро мнозинството в него са се превърнали в придатък на местната администрация. От НФСБ се оплакаха, че техни докладни не се допускат до разглеждане на заседанията.

Съветниците от ГЕРБ категорично се противопоставиха на определението, че са антураж на общинска администрация. Гласът на опозиционните съветници бе подкрепен и от колегите им от групата на БСП, които също изразиха мнение че не са доволни от направения отчет. Въпреки това отчетът на общинския съвет бе приет с 31 гласа "за".

За следващо заседание бе отложена точката за намаляване на таксата за битови отпадъци по предложение на групата съветници от БСП. Причината е в липсата на план-сметка. Идеята беше таксата за боклука в Бургас да бъде намалена с 20 %, тъй като е една от най-високите в страната, според социалистите. В момента съветниците обсъждат докладната за избор на обществен посредник в Бургас. Това се прави за пореден път след изтичането на мандата на омбудсмана Таню Атанасов, но до нов избор така и не се стигна.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).