Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Николов с амбициозна и създаваща нови работни места програма
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 04.10.2011Коментари (11)3152
© Burgas24.bg
Амбициозна, конкретна и създаваща нови работни места. Такава е програмата на Димитър Николов за следващите четири години на Бургас. Днес той я представи пред бургаските медии в приемната си на ул. "Конт Андрованти" 5.

Нови екозони за риболов и отдих, превръщането на старите училищни дворове в модерни и безопасни спортни площадки, изграждането на нов парк в "Меден рудник", както и нов закрит базар за селскостопанска продукция, превръщането на Флората в целогодишно изложение, изграждането на нов пътен възел, нови плувни и спортни комплекси, социални програми - това е малка част от акцентите в програмата за управление на Николов през следващия мандат.

"Всичко в програмата ми е изключително конкретно и реализируемо. В нея няма нито едно празно обещание. Това, което ще се осъществи в Бургас през следващите четири години ще осигури над 4 000 работни места. Обърнал съм внимание на всеки един комплекс, квартал и село в Общината", обяви Николов.

Николов обяви още, че е разработил две програми за развитие на Бургас. Първата е вече качена на сайта и е с конкретни действия, които ще се случат през следващите четири години, а втората е стратегическа програма за управление и развитие на Общината. Глобалната стратегия ще бъде представена до края на кампанията и тя включва 5- те измерения на съвременния град - модерна инфраструктура и услуги, качествена и здравословна среда на живот, конкурентноспособна икономика, достъпен и модерен социален живот, лидерски потенциал.

От догодина, в Бургас ще заработи Обществен велотранспорт. Идеята е на няколко точки в града да се дават велосипеди под наем, като целият процес ще се администрира от хора с увреждания. Това ще открие около 50 работни места, точките за рент а байк ще са 10, а велосипедите, които ще се дават ще са 200. Междувременно ще продължи изграждането на 20 км. нови велоалеи и ще се направи веловръзката Бургас - Сарафово.

Друг акцент в програмата е създаването на денонощна стоматологична болница със стационар и хирургичен корпус, така че да се спре лутането на хората между кабинетите в почивните дни и вечер, при проблемни ситуации.
Ще продължи традицията със строителството на нови детски градини.

Създаване на три екозони - Вая , Атанасовско езеро и Форoс е другата новост в програмата на Николов. Идейният проект за тях вече е готов. "Досега никой не е използвал уникалното местоположение на Бургас и това, че освен от море, градът е обграден и от три езера", аргументира се Николов и представи визията на проектите.

Изграждане на пътен възел - надлез Товарна гара - Крайезерна е следващия акцент за новия мандат. "Амбицията ми е за няколко години от града да бъде изведен тежкия трафик", каза Николов. Той допълни, че ще продължи програмата за пълна реконструкция на всички училища и детски градини. През новия мандат ще бъдат реновирани още 12 детски градини и 10 училища.

На мястото на грозната бивша казарма в Приморски парк, с рухнал покрив, ще бъде построенрехабилитационен център за деца от 7 до 18 години.

Ще продължи и изграждането на канализация във всички населени места, както испортни площадки там.
Изграждане на хоспис и дом за временно настаняване на бездомни, са другите обекти, които ще се случат в Бургас. В града ще бъдат разкрити и няколко социални центъра, между които за пострадали от насилие, за деца с увреждания, за настаняване на деца без родители. Предвидено е и разширяване на "Дом майка и дете" за отглеждане на деца с увреждания.

През следващия мандат старите училищни дворове ще се превърнат в модерни и безопасни спортни площадки.
Ще продължи политиката за облагородяването на междублоковите пространства и изграждането на спортни площадки и зони за отдих в селата и кварталите на общината.
Ще се въведат електронни смарт карти за туристите и гостите на града , които ще осигуряват достъп до музеи и културно - исторически забележителности, атракции и организирани събития, обществен транспорт, кафенета и ресторанти.
До няколко месеца започва и реализацията на ключовите за Бургас проекти - интегриран градски транспорт, реконструкция на Мостика и Острова, изграждането на многофукционалната спортна зала Арена в Изгрев, изграждане на шумоизолиращата стена в Сарафово, проектиране на музеен и туристически комплекс Аква Калиде, ново депо за отпадъци и много други.

"Въпреки че ежедневно срещам подкрепата на много хора, искам да обединя позитивната енергия и в интернет пространството. Всеки който подкрепя стила ми на работа, направеното в Бургас през последните четири години и бъдещите ми проекти, може да си направи лична страница за подкрепа или да хареса конкретен проект или раздел от програмата ми. Моят екип се е постарал това да стане изключително лесно, така че да не се губи време и усилия за позитивен вот", обяви Николов. Той допълни, че за града е изключително важно да се избере и силен Общински съвет, който да подкрепя важните решения за Бургас. "Програмата ми ще бъде реализирана заедно с общинските съветници на ГЕРБ и подкрепящите ме организации и партии", каза Николов. Програмата му обхваща широки обществени интереси и социални общности, всички сфери на доброто управление- здравеопазване, образование, екология, икономика, социални дейности, култура, евроинтеграция, както и всички населени места на територията на общината.
"Тази програма няма нищо общо с програмите на другите кандидати, защото е базирана на основата на добрия опит, сериозна предварителна подготовка и най- важното, тя е конкретна", заяви водачът на листата на ГЕРБ Магдалена Манолова.

В приемната на Димитър Николов на "Конт Андрованти" бургазлии ще имат възможност да заявяват желания за срещи с него.

"Не наричам мястото щаб, защото не искам предизборните кампании да се превръщат в агресивни войни. Седмица след началото на кампанията, моето ежедневие е същото. Мислех да си отдъхна, но бургазлии не искат да почивам, телефоните ми не спират да звънят, разрешавам проблеми, срещам се с десетки хора. Всички те са толкова уморени от политически противопоставяния и от агресивна агитация на кандидати, че аз не смятам да нахлувам в личното им пространство без да бъда поканен", каза още Николов.



Още по темата: общо новини по темата: 339
11.05.2012 »
17.02.2012 »
28.11.2011 »
10.11.2011 »
07.11.2011 »
04.11.2011 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на кмета! Първия бургаски кмет, който прави нещо за града ни реално! Как няма да му се даде шанс - че и с голямо мнозинство даже! Всички бургазлии (и не само те) виждат какво ново и хубаво лице има града ни и е напълно естествено да подкрепим Николов. Дали краде - времето ще покаже, но като го гледам, не е много възгордян и не живее по-нашироко отколкото преди - нито той, нито семейството му и родата. Значи - и да краде, с мярка е и умно! Браво на Николов и вярвам, че всички бургазлии с поне малко мозък в главата ще го подкрепят!
Aнонимен
на 05.10.2011 г.
0
 
 
как да вярвам вече на всички на 33 год съм безработна с първокласник на кои да вярваш вече .....всички са мили и драги до изборите после пак наши и ваши само се оправят на хубави работни места.....
Aнонимен
на 05.10.2011 г.
0
 
 
Сети се да открива нови работни места.
0
 
 
Тоя кмет се видя ,че на инфраструктурни проекти е силен, че ще му дадем 2ри шанс е ясно - да видим дали ще създаде условия за намаляване на безработицата в града.Ако успее ще има и 3-ти мандат ;)
Aнонимен
на 04.10.2011 г.
0
 
 
Пак аз!Ако ги махне го признавам ама съм убеден че няма да стане щото ще иска да гласуват за него сега на изборите.
Aнонимен
на 04.10.2011 г.
+1
 
 
Докато високия красавц не разкара гетата от Бургас с наглите миризливи мангали в тях няма как да му имам доверие и цялото ми семейство което е страдало от циганската сган.
-2
 
 
Браво на госин Николов. Ще открива нови работни места.Евала голям политик. А как му се вика на подскачане от една партия в друга ? Прелетна птичка май. Благодарим ти за грижите другарю Николов.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: