Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Несебър се сдоби с противопоражен специализиран автомобил за нуждите на стария град
Автор: Екип Burgas24.bg 13:42 / 22.11.2009Коментари (0)790
©
Противопожарен специализиран автомобил за нуждите на стария град закупи община Несебър. Събитието по представяне на новата придобивка бе в петъчния ден. Пред портите на старинния град кметът на Несебър Николай Димитров тържественото връчи ключовете от новата специализирана машина на началника на РУ „Пожарна безопасност и спасяване" - Несебър гл. инспектор Николай Колев.

„Както всички знаем Несебър е единственият град в България, включен в списъка на градовете Световно културно наследство на ЮНЕСКО и грижата и опазването на този уникален град е един от приоритетите в работата ми и в работата на моя екип. Несебър е един от най-древните градове в Европа с повече от три хиляди годишна история. В архитектурата на града дървото е преобладаващ строителен материал и затова опазването му е наша голяма грижа.", сподели кметът Николай Димитров.

„Наистина рядкост е да видим една община толкова загрижена за своето културно наследство, както е община Несебър и съм горд, че даваме един нов модел на сътрудничество между централната и местната власт." каза заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов, който бе сред гостите на събитието. Той сподели и защо е толкова важно да се грижим за стария Несебър и за неговото уникално културно наследство: „ На първо място то е наследство не просто на нас, не просто на България, но и на целия свят. Това е привилегия, но това е и голяма отговорност, която ние носим пред света. И светът гледа, той държи ние да сме на висотата на положението. На второ място, ние искаме да просперираме, Несебър да бъде столица на културния туризъм, което също изисква едно много отговорно отношение към старините и към тяхното опазване, изисква отговорност, която местната власт има волята да носи и може да се разчита, че централната администрация ще положи всички усилия и ще направи всичко според възможностите си да помогне на общината в нейната отговорна мисия. На добър час на всички и се надявам да не се налага да се използва новата придобивка, но е прекрасно, че я има".

Приветствия по случай новата придобивка и нейната необходимост за опазване на богатото културно наследство на старинния град произнесоха още председателят на Общински съвет - Несебър Благой Филипов и началникът на РУ на"ПСБ"- Несебър Николай Колев.

Противопожарният автомобил с марка "Мерцедес" е произведен в Чехия и е проектиран за екстремни терени. Той улеснява дейността на пожарната бригада при сурови климатични условия. Същевременно е компактен автомобил, позволяващ навлизане в тесни централно-градски терени при необходимост от противопожарна интервенция. Автомобилът разполага с необходимите системи за гасене на пожар с вода и пяна.
Сред гостите, уважили събитието, бяха: депутатът от бургаския регион Димитър Бойчев, директорът на Областна дирекция на МВР - Бургас, гл. инспектор Милен Димитров, директорът на „Пожарна безопасност и спасяване" при Областна дирекция на МВР - Бургас, Васил Василев, местни жители, представители на общинска администрация и общински съветници от Несебър.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: