Непълнолетни момичета и внасяне на забранени предмети в дискотеки в Морската градина установи полицията при акция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:27 / 11.09.2009
1208
Две дискотеки в Морската градина в Бургас бяха проверени при среднощна акция на полицията, „Охрана на обществения ред" към Община Бургас, РИОКОЗ и „Пожарна безопасност и защита на населението". Акцията започна в 0,20 часа, а в нея лично участваха началникът на Първо Районно полицейско управление-Бургас Красимир Кирязов и временно изпълняващият длъжността директор на „Обществен ред и сигурност" към Община Бургас Веселин Василев.

Първата проверена дискотека бе „Плаза". Музиката в заведението бе спряна, а посетителите помолени да представят лични карти. Спокойно и без пререкания протече проверката. Един от охранителите на входа от фирма „Ви Ти Ай" съобщи, че няма посетител в заведението, който да не е проверен предварително. „Проверяваме ги за оръжие и за години. Изискваме задължително личните карти", каза охранителят. Той допълни, че в практиката му е имало случаи за опити непълнолетни да влязат в заведението, но са връщани. Въпреки това, полицаите откриха в заведението двама мъже с палки, които са забранени за внасяне в увесилителните заведения, и две момичета без лични карти. След направена справка по ЕГН бе установено, че те не се издирват.

"Проверява се за наличието на непълнолетни и за такива, които употребяват алкохол, ако има. Търсим също така опасни предмети, оръжия, наркотици и лица от криминалния контингент, които издирваме или са в наш оперативен интерес", каза полицай Михаил Спасов от Специализираното подразделение „Охрана на масови мероприятия и борба с безредиците". Той допълни, че през активния сезон по време на проверките по-често открива непълнолетни в заведенията. Ако такива бъдат открити, те се водят в полицейското управление и се уведомяват родителите им. На въпрос как реагират родителите, полицай Спасов каза, че реакцията е различна. „Някои често им се случва да си намират децата по улицата, а други са учудени, защото са ги оставили при бабата и дядото, а се оказва, че са в заведение, трети взимат мерки", допълни полицай Спасов.

Момичетата без лични карти бяха предупредени, а на мъжете с палките бяха съставени актове, а оръжието иззето. Съвместната акция на полицията по дискотеките всъщност бе третият последен етап от цялостна проверка, започнала още в три часа на предходния ден, съобщи началникът на Първо Районно полицейско управление-Бургас Красимир Кирязов.

„Операцията е разпоредена с окръжно на генералния комисар на МВР и съгласно утвърден план. Целта й е противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества в близост и в учебни заведения. Това бе основният акцент на операцията, която стартира от три часа. Проверяват се основно лица, които представляват интерес за полицията и се занимават основно с наркоразпространение. Проверяват се търговски обекти, които подават алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни. Това фактически е третата част на операцията, при която проверяваме увеселителни и питейни заведения за допускане на непълнолетни и малолетни лица без придружител в заведенията. Ако има такива, се вземат мерки спрямо тях и спрямо управителите на заведенията, които са допуснали такива лица да вляза в заведението", каза Красимир Кирязов.

Той допълни, че охраната на заведението също ще бъде санкционирана за това, че е допуснала в дискотеката лица със забранени предмети. Второто проверено заведение тази нощ бе „Текила". Управителят на заведенията отказа да допусне журналисти и камери в заведението. На въпрос има ли какво да крие, той отговори, че полицейска проверка не е панаир. Там проверяващите полицаи установиха две непълнолетни момичета. Охранителите бяха от същата фирма „Ви Ти Ай". Момичета бяха отведени в един от полицейските автомобили и откарани в Първо Районно полицейско управление-Бургас, а родителите им уведомени. Резултатите от цялостната проверка ще бъдат оповестени от пресцентъра на полицията.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
11.09.2009 Три дискотеки в Бургас ще бъдат глобени, че са работели извън установеното работно време
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).