Неправителствени организации започват проучване в болницата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:17 / 15.03.2010
902
По инициатива на народния представител от ГЕРБ д-р Галина Милева, в бургаската болница започва проучване за нуждите от помощни средства - патерици, инвалидни колички, инвалидни столове. Проучването ще се извършва от Института за правни анализи и изследвания съвместно с бургаския Център за психологически изследвания. Институтът е неправителствена организация, която обединява водещи експерти в здравния бранш, а Центърът за психологически изследвания от години работи за интеграцията на хората с увреждания в българското общество. Центърът постоянно прави обучения за достъпност, информираност, толерантност, мотивация, общуване, което от една страна запознава хората с увреждания с новостите в законодателните инициативи, а от друга - демонстрира на обществото професионалните им умения.

"Народният представител д-р Галина Милева свърза института с Центъра за психологически изследвания и двете организации решиха да направят проверка какви точно помощни средства ще бъдат необходими на болницата, за да може центърът да й ги дари. Благодарни сме на тази инициатива, защото отдавна търсихме партньор за такова проучване", съобщи Ясен Ганчев - зам.-председател на Института за правни анализи и изследвания.

Институтът активно сътрудничи на бургаската болница за подобряване на условията в нея и повишаване качеството на обслужването. Съвсем наскоро болницата се сдоби с нови инвалидни колички, дарени от Агенцията за социално подпомагане. В МБАЛ-Бургас АД бяха монтирани и датчици, които насочват незрящите към входовете й. Датчиците работят със специално дистанционно, което със звуков сигнал ориентира незрящите къде точно е входът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).