Неповторима ферма за пауни край Бургас става туристическа атракция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:52 / 18.04.2012
5185
Уникална колекция от 23 вида пауни отглежда Кръстьо Дъбов край Бургас. Започнала като хоби, само за няколко години фермата за пауни се превръща в единствената в Европа, в която има толкова много разновидности на красивите птици.

Мъжът, който по професия е биолог, започва да отглежда пауни преди 15 години. Внася екзотичните птици от различни краища на света. Някои от най-ценните екземпляри струват по няколко хиляди долара.

Кръстьо Дъбов: Хоби като нумизматиката, ценен паун е този, който по-рядко се среща. Един от тях е бронзов буфорт - паунът, който е изключително красив с много тъмни пера и бронзов отблясък.

Постепенно хобито на Кръстьо станала популярно сред хората. Така той решил да направи от фермата туристическа дестинация.

Кръстьо Дъбов: Идеята е посещение на градината с модерно земеделие, дегустация на праскови и кайсии и в същото време разглеждане на фермата с една беседа.

Пауните не са много претенциозни животни и могат да бъдат отглеждани и като домашни любимци, обяснява специалистът.

Кръстьо Дъбов: В домашни условия могат да бъдат пуснати свободно по двора да се разхождат. Само трябва да има хигиенни грижи и добра храна.

Яйцата на пауните са малко по-големи от тези на кокошките. Те обаче няма да присъстват на Великденската трапеза, защото птиците снасят само в размножителния период и се очаква от яйцата им да се излюпят малки пиленца.

Източник: БНТ


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).