Немски експерт създава концепция за озеленяване двора на гимназия "Гьоте"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:42 / 21.04.2012
985
Бивши и настоящи ученици от
ГПНЕ "Гьоте":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ландшафтният архитект Зигфрид Бранденфелс ще участва в създаването на концепция за озеленяване на двора на Гимназията с преподаване на немски език "Гьоте" в Бургас. Гимназията иска да изгради паметник на патрона си и немският експерт е привлечен да съдейства в разработването на проекта за облагородяване на територията около монумента на великия поет.

Зигфрид Бранденфелс е член на Сеньор експертен сървиз /SES/ - неправителствена организация, която се субсидира от правителството на Германия и предлага без заплащане експертната помощ на над 7000 пенсионирани специалисти от всички професии. Той е в Бургас по покана на регионалната колегия на Камарата на архитектите в България, за да участва в семинар на тема "Ландшафтно устройство - добри практики и проблеми".

Форумът започна на 19 април и ще продължи до 27 април. В продължение на девет дни немският експерт и бургаските ландшафтни архитекти ще обсъждат теми, свързани с поддържането и обновяването на уличните дървета в града, с възможностите за реконструкция на улици и пешеходни зони със засадени вече дървета, реконструкцията на паркове, проектиране на детски площадки и частни градини, опазване на околната среда и изграждане на пейзажа в урбанизирани територии.

По покана на община Бургас Зигфрид Бранденфелс ще бъде специален гост при откриването на "Флора Бургас" 2012 на 25 април.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).