Нели Бойчева: Новата техника за опушване срещу комари дава 100% ефективност

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:58 / 15.06.2010
743
От вчера започна опушването срещу комари в Бургас. Нели Бойчева от Дезинфекционната служба каза, че опушването се извършва все още със старата налична техника, но утре ще пристигне новата и след обучение ще започне използването й вероятно в к-с "Меден Рудник".

"Модерната техника, която представлява пушка с топъл аерозол на немска фирма един от най-съвременни генератори за този вид дейност. При нея капката е с много микроскопични размери 10 микрометра, а при нормалните пръскачки е 100 микрометра. Тези капки се задържат на повърхността по-дълго време и обхващат по-голяма повърхност. Ефекта става почти 100%", коментира Бойчева.

С новата апаратура могат да бъдат третирани около 200 декара - т.е големи площи и дълбочината на струята е около 60 метра.Тя коментира още, че заради влажното и топло време тази година популацията на комари е повече от миналата година. "Мисли се и за възможността освен наземна да се включи и въздушна техника, която да обхване площта, която наземната техника не позволява. Но това е в процес на обсъждане и решение на общината", допълни специалистът.

Обработката на този вид инсекти-ларви и излетели комари е от март до края на октомври. Използваните препарати са разрешени от МЗ и са безвредни за хората.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).