Нехайство от наемателя на морски плаж "Резово"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:21 / 01.08.2012
844
Изтече срокът, в който наемателят на морски плаж "Резово" трябваше да отстрани констатираните, при двете предходни проверки, нарушения по договора сключен с Областния управител на област Бургас.

Днес комисията извърши контролна проверка, която установи неизпълнение на предписанията от последния констативен протокол. И към днешна дата на плажната ивица не е осигурено медицинско лице и пункт за оказване на медицинска помощ, задължителните спасител и спасителен пост също липсват. Плажът не е обезпаразитяван, липсват съблекални, площадка с душ. Няма сключени и договори за извозване на събраните отпадъци, както и за отвеждане на отпадъчните води от обектите на плажа. Обектът /коктейл-бар/, който е разположен на плажната ивица е без необходимите документи и разрешителни за това.

Продължаващото във времето неизпълнение на условията по договора за наем е причина Областният управител да прекрати същия. Наемателят ще бъде известен за това с писмо, в което ще му бъде даден срок за доброволно освобождаване на плажната ивица. Ако това не се случи в посочения срок следва принудително изземване на изключителната държавна собственост каквато са морските плажове.

"Спазването на законовите изисквания, както и сигурността и спокойствието на плажуващите са неща, с които ние не можем да направим компромис. Наемателят разполагаше с достатъчно време, за да приведе плажната ивица във вид съгласно изискванията по договора. Към днешна дата това не е направено, което ни дава основание да започнем процедура по прекратяване на сключения договор."- каза заместник-областният управител Атанас Терзиев, който в качеството си на председател на проверяваща комисия присъства лично на проверката днес.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).