Не дадоха ход на делото срещу началника на медицинския център в Бургаския затвор и началната учителка в затворническото общежитие

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:31 / 04.12.2012
890
Бургаският окръжен съд не даде ход на делото срещу началника на медицинския център в Бургаския затвор Веселин Вангелов и началната учителка в затворническото общежитие Дияна Станчева, предаде репортер на Burgas24.bg.

Преди началото на процеса затворническият лекар остана безмълвен за извършеното от него, а учителката чрез адвокат Василева забрани да бъде снимана, а за по-сигурно покри главата си с чадър.

Защитата на учителката в съдебна зала изтъкна факта, че нейният клиент не е получил по официален път обвинителния акт и призовка.

Самата Станчева се жалва пред съдия Събев така: "Съжалявам, но не получих обвинението, защото се е получило някакво объркване с адреса ми в Айтос. Аз идвах тук в четвъртък, но не ми намериха името."

Думите предизвикаха гнева на съдия Събчо Събев,който заяви, че е очаквал подобен развой и дори заяви, че е обмислял, ако днес Станчева не се явеше в съда да разпореди ареста й.

В залата магистрата обвини и адвоката на началната учителка, че не изпълнила задълженията си, но глоби не последваха. Единственото, което бе разпоредено е обвиняемите да заплатят разходите на свидетелите за транспорт до Бургас.

Делото бе отложено за 20 декември.

Припомняме, че двамата бяха заловени на 23 декември 2011 година в момент на получаване на подкуп от 1200 лева. Сумата дал изтърпяващ наказанието за трафик на жени и сводничество в затвора в Бургас. Срещу сумата затворникът, тогава получил обещание да бъде пуснат в болнични, като по този начин спирало временно изтърпяването на наказанието му.

Обикновено двамата искали по 500 лева на човек. Парите били превеждани по банкова сметка. Учителката Станчева поддържала непрекъснат контакт с излежаващите присъдите си и изпълнявала ролята на посредник между тях и Вангелов.

До ареста им се стигна след разследване на ГД "Криминална полиция", продължило повече от месец. За целта криминалистите вербували изтърпяващ наказанието си в бургаския затвор.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).