Научна сесия оцени изследванията на студенти и докторанти в областта на химията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:42 / 01.02.2012
1890
Традиционната Научна сесия 2012 година по "Химия и химични технологии" се проведе в Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''- Бургас. В конференцията участваха 21 студенти, докторанти и млади научни работници от факултетите по технически, природни и обществени науки.

"Научната сесия предоставя възможност за създаване на силна наука в няколко области, а именно неорганични химични технологии, органични химични технологии, биотехнологии и математична химия. Работата със студентите и подкрепата им в тяхната изследователска работа е изключително важна. Чрез фонд научни изследвания, който е предоставен от държавата, студентите и докторанти получават допълнителен опит в сферата, която са избрали да се обучават. Пожелавам успех на всички участици в презентацията на научните проекти", каза проф. д-р Валентин Ненов, зам.-ректор по НИР.

Секция ''Студенти'':
Първо място - Георги Хубов от катедра ''Химично инженерство''
Второ място - Ленко Ербаканов от катедра ''Компютърни системи и технологии'';
Второ място - Иван Гърневки от катедра ''Биотехнологии'';
Трето място - Мария Янева от катедра ''Биотехнологии'';

Секция ''Докторанти и млади научни работници'':
Първо място - Десислава Николова от катедра ''Химично инженерство'', Второ място - Никола Тодоров от катедра ''Екология и опазването на околната среда'';
Трето място - Емилия Иванова от катедра ''Технология на материалите и материалознанието'', Институт по полимери към БАН;

Председател на комисията в Научната сесия 2012 беше доц. д-р Кристияна Ташкова, с членове доц. К.Василев, доц. И.Чомаков, доц. Б.Бонев, доц. Д.Добружалиев и доц. С.Симеонов. Общо 950 лв. разпределени между трите места бяха предоставени като награда на участниците.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).