Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Научен форум събира светила в неврохирургията в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 25.10.2010Коментари (0)809
© Burgas24.bg
Светилата на българската неврохирургия и техни колеги от чужбина се събират на научен форум, който се провежда за пръв път на територията на Бургаска област. ХІХ Национална конференция по неврохирургия тази година се организира от Българското дружество по неврохирургия и Отделението по неврохирургия в МБАЛ-Бургас АД. Подобна проява МБАЛ-Бургас АД домакинства за пръв път. "Радваме се, че на болницата е отредена честта да бъде съорганизатор на форум от такова научно естество", коментира началникът на отделението по неврохирургия д-р Николай Недев.

Конференцията ще се проведе от 28 до 31 октомври т.г. в хотел "Сол Несебър Палас", където специалисти от най-големите и утвърдени болници у нас ще се запознаят с новостите в областта на неврохирургията и ще обменят опит.

Участие са заявили близо 200 специалисти от водещите клиники по неврохирургия в страната - УМБАЛ «Св. Иван Рилски», «Пирогов», «Военно-медицинска академия», ИСУЛ, «Токуда» и др. В конференцията ще се включат също лекари от Македония, Полша, Чехия, САЩ.

В научната програма има повече от 30 доклада и научни съобщения по темите на конференцията: "Тумори на черепната основа"; "Спинална хирургия с подтеми - травми на гръбначния стълб и мозък; дегенеративни заболявания на гръбначния стълб и мозък". Научните съобщения отразяват опита и постиженията на българските неврохирурзи през изминалата година. Най-добрите от тях ще бъдат наградени.

Научният комитет на конференцията е с председател проф. Венцеслав Бусарски - председател на Българското дружество по неврохирургия. Почетни членове на организационния комитет на конференцията са проф. Адруш Къркеселян и проф. Кирил Романски - възпитали и обучили поколения български неврохирурзи.

Генерален спонсор на събитието е фирма "ПСД Комерс", която е представител на водещата американска компания за медицинска техника - Medtronic. Специално за конференцията фирмата-спонсор е доставила най-добрата апаратура за манипулации в областта на лицево-челюстната хирургия, ортопедията и неврохирургията - високоскоростна конзола, която има множество приложения. Тя може да се използва както за изсмукване на тъкани, така и за пробиване на кости при мозъчни операции.

В отделна зала е организиран и уъркшоп, като са доставени 10 такива конзоли, с които неврохирурзите ще могат да работят по време на конференцията. Подобни апарати у нас има единствено в УМБАЛ "Св. Иван Рилски", "Пирогов", "Св. Анна" - Варна, а отскоро и в Отделението по неврохирургия на МБАЛ-Бургас АД.Паралелно с конференцията е организирано и изложение на медицински консумативи, лекарства и друга апаратура, използвана в неврохирургията. Сред фирмите-изложители са световноизвестните компании "Пфайзер", "Ю СИ БИ Фарма", "Мундифарма", "Гедеон Рихтер", "Глаксо Смит Клайн","СSC Фармасютикъл", "Б. Браун Медикал" и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: