Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Настояват за изграждането на нови площадки за игри в бургаска детска градина
Автор: Екип Burgas24.bg 13:26 / 23.10.2013Коментари (0)812
©
Да се облагороди дворът на ОДЗ № 2 "Звездица-Зорница"-Бургас и да се монтират люлки, пързалки, други съоръжения за игри и тенти. Това предложение са подготвили общинските съветници от ГЕРБ-Бургас Панайот Жечков, Георги Вдовичин, Карамфилка Апостолова и Роза Желева. Докладната вече е постъпила в Общинския съвет и предстои да бъде разгледана на редовната сесия в края на месеца.

Към настоящия момент ОДЗ № 2 "Звездица-Зорница" е най-голямото детско заведение в морския град, в което функционират общо 17 групи - яслени, седмични и дневни. Учебното заведение провежда занимания с над 300 деца от различни жилищни комплекси в града. Големият брой деца изисква разнообразни занимания с тях според образователната им програма. Сред тях попадат игрите на открито, които се провеждат в двора на ОДЗ № 2 "Звездица-Зорница", с площ от близо 12 дка.

Общинските съветници от ГЕРБ, подготвили предложението, се срещнаха с директора на ОДЗ София Димитрова и родителското настоятелство, за да чуят идеите и мнения по темата. На обсъждането присъстваше и колегата им Юлиян Станков.

Към настоящия момент приключва саниране на павилионите и ремонт на кухнята в ОДЗ № 2 "Звездица-Зорница". В момента се облагородява една детска площадка в градината. По думите на директора средствата, необходими за изграждащата се в момента детска площадка с площ около 60 кв.м., са близо 10 000 лв.

"ОДЗ разполага с огромна открита площ, а към момента няма възможност за всички деца да играят на оборудвани площадки. Липсват и тенти с цел осигуряване на безопасното провеждане на заниманията на открито. Има 3 големи терена, които да се обособят като места за игра. Ще бъдат изработени проекти за тях с точни параметри - както на самите площадки, така и на необходимите средства за изграждането им. Разговаряхме и с кмета Димитър Николов, той е запознат с проблема и предложението ни, което подкрепя", коментираха общинските съветници по време на срещата. След като бъдат изготвени въпросните проекти, ще бъде ясна и точната сума, необходима за облагородяването на двора. Предложението на съветниците от ГЕРБ е средствата да бъдат предвидени в Проектобюджета на Община Бургас за 2014 г.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за изграждане на площадки в детското заведение и чрез публично-частно партньорство, както и засилен полицейски контрол заради голямата площ на ОДЗ № 2 "Звездица-Зорница".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: