Наш кораб на бунт за заплати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:16 / 04.04.2009
858
Скандал се разрази с наш кораб, който е на котва край бреговете на Испания. Според в. "Ла Опинион А Коруня" на борда имало бунт заради неизплатени заплати. Осем от общо 13-те моряци на товарния съд "Тайс С", плаващ под панамски флаг, отказвали да отплават, докато не получат заплатите си за няколко месеца. Според шефа на бургаската "Чериът Глобал Шипмениджмънт" Тодор Георгиев, която е собственик на кораба, обаче нещата далеч не са толкова прости и бунт няма. "Всичко тръгна от главния механик, който е украинец. Преди 2 месеца той се напива и забравя да слезе на вахта, заради което се повреди единият дизел-генератор. Това ми струва 300 000 долара. Наказах го с две заплати. Още когато корабът акостира в Испания, виновният за аварията се оплака пред Международната федерация по транспорт (ITF), че не му е плащано", контрира пред "Стандарт" шефът на бургаската "Чериът Глобал Шипмениджмънт" Тодор Георгиев, която е собственик на кораба. "ITF по същество е чисто рекетьорска организация, чиято цел е да събира пари, от които се издържа", коментира Георгиев.
Вчера корабът бе на котва в пристанище А Коруня, Северозападна Испания. Според "Ла Опинион А Коруня" никой от екипажа, който е от 12 украинци и един българин, втори механик, не е получавал пари от юли миналата година. И цитира инспекторката на Международната федерация по транспорт (ITF) Лус Бас, според която "корабособственикът все намира някакво извинение да не им плати и затова не вярват на поредното му обещание, че ще си получат заплатите в следващото пристанище".
Според Георгиев обаче целият скандал е спретнат, за да може синдикалната федерация да го принуди да плати 25 000 долара годишен членски внос и да "забрави" за него. "Както и стана. Преди час преведох парите на ITF и всеки момент корабът ще отплава", заяви корабособственикът.

Източник: в. "Стандарт"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).