Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Наркоман получи почти 9 години затвор за опит за убийство
Автор: Екип Burgas24.bg 09:41 / 23.02.2010Коментари (1)1996
© Burgas24.bg
28 годишният Стамен Калчев беше осъден на 8,6 години затвор за опит за убийство на приятеля си Людмил Димитров. Според окръжните магистрати подсъдимият е извършил престъплението в условие на опасен рецидив и е нанесъл тежка телесна повреда.

Калчев и Димитров са наркозависими от дълги години, стана ясно във входа на делото. Спречкването между двамата, в следствие на което потърпевшият е бил с опасност за живота в продължение на няколко дни, е станало на 9 септември м.г. Аверите се срещнали в градинката на химическия техникум.

"Стамен ми се обади по телефона, беше абстинентен и искаше да се видим. Молеше ме да му услужа с доза хероин, за да се "оправи" , разказа вчера пред разширен състав на Окръжния съд с председател Стефан Стойков потърпевшият Людмил Димитров. След това подсъдимият му предложил да направят бартер, той да му даде мобилния си телефон, а в замяна да получи доза хероин.

Людмил, известен в средите на наркозависимите кат Любчо Трола отказал замяната. Тогава Стамен Калчев го хванал за ревера и двамата започнали да се боричкат. Изненадващо Трола промени първоначалните си показания и заяви пред магистратите, че сам е полетял към ножа, а не че Стамен го е пронизал умишлено.

"По земята имаше чакъл някакви неравности и аз се спънах и полетях към ножа", неубедително продължи разказа си в съдебна зала Людмил Димитров. Нито подсъдимият, нито пострадалият дадоха логично обяснение как хладното оръжие, придобито от пункт за старо желязо ден по-рано е попаднало в ръката на абстинентния Стамен.

След като от гърдите на наръгания Людмил шурнала кръв, приятелят му Стамен започнал да затиска раната. След това отишли до дома на Трола, за да си оправи той сам раната. Междувременно Стамен получил доза хероин от намушкания си приятел и му предложил да го откара до болницата.

Людмил отказал и отишъл да си хване такси от близката пиаца. Малко преди колата да спре раненият припаднал. Лекарите в Спешния център му направили няколко спешни операции и спасили живота му на косъм.

Източник: в. "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като са наркомани ,трябва ли такива леки присъди?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: