Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Нараства броят на безработните в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:20 / 25.09.2009Коментари (3)2535
© Burgas24.bg
3977 са безработните в Бургас, това нарежда морския град втори по безработица след София град. Тенденцията обаче на устойчиво нарастване на ръста на неангажираните чувствителнио нараства предвид тежкото икономическо състояние в страната и "мъртвият" сезон.

Иначе казано като мащаб в областта и на фона на цялата страна безработицата тук запазва едно сравнително ниско равнище. Това било така, заради заетостта през летните месеци на годината. Прогнозите на специалистите обаче са за задълбочаване сериозността и покачване на процента безработни: "Това са заятите в строителния, металургичния и др. браншове, засегнати най-силно от кризата", заяви Живко Янакиев-директор на "Бюро по труда"-Бургас. "Така неизбежно се стига до там социално подпомагане да осигурява помощи на все повече хора", допълни директорът на "Соц. подпомагане"
в града - Тони Костова.

По отношение на безработните се наблюдава и друга тенденция: "Все повече нараства броя на жените, които са ангажирани в даден бранш, за разлика от мъжете. До този момент повечето безработни и по-трудно намиращи работа бяха жени", обяви още Янакиев. Повишение на броя неангажирани се наблюдава и при хората със средно образование или с дадена специалност, младежите също трудно намират работа. За областта цифрите показват, че най-голям брой безработни са жителите на Община Бургас, след тях са тези на Средец, следвани от Камено и Созопол.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А какво да кажем за тези,които в края на месеца ще се завърнат от Слънчев бряг,Влас,Созопол и т.н.Вярно,че там робовладелците използват на 50%детски труд,но не са малко и хората в предпенсионна възраст,които директно заминават право на борсата
0
 
 
дано не съм лош пророк но се очаква и доста сериозно число на безработни и от ЛУКОЙЛ-НЕФТОХИМ към края на годината или в началото на следващата,който работи там знае за какво говоря
0
 
 
И на кого помага тази статистика?Само си пишете,а от това на никого не става по-леко!Напротив това създава масова психоза.Хората си ги знаят тези неща,сигурно няма семейство,което да не го изпитва на собствен гръб.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: