Намалят броя на работещите в Коджакафалията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:46 / 24.06.2010
378
С шест души ще бъде намален броят на работещите в ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията" в Бургас от началото на следващия месец. Това решиха на днешното си заседание бургаските общински съветници. Предварително утвърдената бройка на работещите в дома за 2010 година е 43-ма, както със сегашното намаление те стават 37. Причина за това намаление в щатните бройки в дома е намаленият капацитет на социалното заведение. Със заповед на Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане от 2010 година капацитетът на дома е намален от 110 на 72 места. Освен това с писмо от министъра на финансите е намалена и бюджетната субсидия със 184 281 лева за държавно делегирана дейност на дома.

На днешното си заседание съветниците приеха и отчета на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

С 42 гласа "За" местният парламент реши още в Морската градина на "Алеята на възрожденците" да бъде изграден бюст паметник на големия български поет и писател Иван Вазов. Общинската администрация ще предприеме всички законоустановени действия по проектиране и изграждане на паметника. Докладната записка е внесена от групата на "Независимите". Необходимите финансови средства за проектирането и изграждането на паметника ще се предвидят при актуализацията на бюджета на община Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).