Наказаха бургаски полицай заради неетично поведение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
13:59 / 09.04.2013
3930
В резултат на приключила дисциплинарна проверка, разпоредена със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас - Комисар Милен Димитров, спрямо старши полицай Красимир Петков по повод нарушение на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, на полицая е наложено дисциплинарно наказание.

Причина за проверката е инцидент, възникнал на 02.03.т.г. в късния следобед, когато служителят получил информация от 9-годишния си син, за това че заедно с други деца са преследвани от непознат мъж с автомобил, който им крещял обидни думи и ги заплашвал с пистолет. Старши полицай Красимир Петков в цивилно облекло с личния си автомобил / по време, когато не е бил на работа и не е действал в качеството си на полицейски служител/ отишъл на местопроизшествието, за да разговаря с децата и изясни случая. Междувременно съобщил на тел. 112 за инцидента и заплахата с пистолет спрямо подрастващите, искайки съдействие от полицейски автопатрул от Първо РУП - Бургас.

Установено е, че непознатия мъж е Георги Карамарков, като участниците в инцидента са поканени да дадат обяснения по случая в районното управление. На входа на Първо РУП - Бургас между двете страни, които били в състояние на афект, възникнало спречкване, в резултат на което старши полицай Петков нанесъл удар в областта на лицето на Георги Карамарков.

Спрямо полицейския служител е взето дисциплинарно отношение и същия е санкциониран, съобразно законовите разпоредби.

Във връзка с първоначалните данни за заплаха с пистолет спрямо подрастващите в Първо РУП - Бургас е образувано досъдебно производство, под прякото наблюдение на Районна прокуратура. Установено е, че оръжието на Георги Карамарков е газов пистолет, който е иззет по надлежния ред по повод воденото досъдебно производство.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).