Наградиха участниците в конкурса за открит музей на авиацията на летището

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:43 / 19.05.2009
1096
По проект на ученици и студенти ще се обнови единственият в страната музей на авиацията на летище Бургас. Така туристи от целия свят ще имат възможността да се запознаят с богатството на българската авиация отблизо. Експонатите бяха преместени и недостъпни за граждани, заради изграждането на нови терминали. Сега над 100 експоната - самолети и модели на самолети, кацнали през последните 80 години на летище Бургас, видеокасети, книги, снимки и предмети от историята на авиацията ще намерят своето място.

Сред историческото богатство на авиацията е и уникалният по рода си самолет Ил14. Музеят на летище Бургас е единственият в страната музей на гражданската авиация. Създаден е през 1998 год. по инициатива на директорът на летището Калина Барзов. По време на награждаването Барзов заяви: "Това е историята на България и аз съм изключително щастлив от факта, че тя се възражда по такъв начин и от толкова млади хора."

В конкурса за идеен проект участие са взели 12 екипа от талантливи студенти и ученици по архитектура и дизайн. С първото място обаче бе отличена екипната работа на две момичета- Валентина Божилова и Мария Господинова, студенти в Университета по строителство-София. Талантливите момичета получиха своите отличия от министъра на транспорта Петър Мутафчиев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).