Наградиха най-красивите коледни украси

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:15 / 21.12.2009
1520
Броени дни преди Коледа започна раздаването на подаръци и грамоти на участниците в конкурса на Община Бургас за най-оригинална коледна украса „Да украсим Бургас", приключил миналата седмица. Тази година заявка за участие в надпреварата дадоха 21 участника, сред които жители от различни части на града, украсили своите жилищни блокове, къщи или входове, както и детски градини, училища, търговски обекти, социален дом, офис и кметство.

В периода от 30 ноември до 15 декември в Община Бургас бяха събрани снимки на всички украси, предложени за участие в конкурса. След това комисия, съставена от представители на общинска дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността", се събра, за да оцени и избере на базата на
снимковия материал най-оригиналните коледни украси, направени от граждани, обществени институции и фирми в Бургас. След дълго умуване и изключително труден избор беше решено отличие за най-оригинална и красива украса да бъде присъдено на 5 от общо 21 участника в конкурса, а именно: ОДЗ „Райна Княгиня", ОУ „Братя Миладинови", живущите във вх. В на бл.70 в к-с „Славейков", сем. Шивачеви /ул. „Петко Каравелов" 12/ и Шоколадова къща "Valentino Chocolatier" в Мол „Бургас Плаза".

Снежни човеци, изработени от ябълки; светеща елха върху козирка на вход с височина два етажа; джуджета с бради, направени от отпечатъци на длани; снежни топки от усукан памук; елха, украсена с канелени пръчки, лимони и кестени; ученици и учители с коледни шапки в час; катерещ се по фасадата на къща Дядо Коледа - това са само част от оригиналните решения за коледна украса, с които победителите в конкурса впечатлиха оценяващото жури.

Не само за победителите, но и за всички участници в конкурса Община Бургас е подготвила и от 19 декември започна да раздава грамоти и подаръци, включващи календари за новата 2010 г., албум със стари снимки на Бургас, книги и други изненади.

Конкурсът „Да украсим Бургас" се провежда за трети пореден път по инициатива на кмета на града Димитър Николов. С всяка изминала година той набира все по-голяма популярност сред жителите на Бургас. Надеждите са тази добра тенденция да се запази и със съвместните усилия на общинска администрация и всички жители на града коледен Бургас от година на година да става все по-красив и празничен.

Община Бургас изказва благодарности на всички участници в тазгодишното издание на конкурса: ЦДГ „Слънце", IV Б група „Моряче" от ЦДГ „Златното ключе", ЦДГ „Детелина", ЦДГ „Ханс Кристиян Андерсен", ОДЗ „Райна Княгиня", ОУ „Братя Миладинови", Търговска гимназия-Бургас, 1 „Д" клас на ОУ „Антон Страшимиров", Първо частно прогимназиално училище, Защитено жилище за хора в риск, вестник „Ало Бургас", шоурум „Пежо", магазини „Mizy Fashion", шоколадова къща "Valentino Chocolatier", кметство в кв. „Ветрен", семейство Шивачеви /ул. „Петко Каравелов" 12/, семейство Димитрови /ж.к."Меден рудник", ул. „Въстаническа" 54/, Радослав Калчев /к-с „Изгрев" бл.53/, Веселина Черпанска /ул. „Петко Каравелов" 12/, живущите в бл.26, вх.3 в к-с „Лазур" и тези в бл.70, вх.В в к-с „Славейков".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).