Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Надзиратели ще протестират пред Бургаския затвор, ще пият "студена вода"
Автор: Екип Burgas24.bg 15:10 / 05.11.2013Коментари (3)773
© Burgas24.bg
Бургаските надзиратели ще пият по една "студена вода" в петък и по този начин ще изразят своето несъгласие с дискриминационното отношение на държавните институции към тяхната професия. Това съобщи Валентин Мартинов, който е председател на синдикалната организация на надзирателите в Бургаския затвор и член на УС на Националната синдикална организация на надзирателите.

Мартинов каза, че този мирен начин на изразяване на несъгласие ще се случи в петък от 16,30 часа пред сградата на Бургаския затвор. На следващият ден в събота група бургаски надзиратели ще отпътуват за столицата, за да участват в националния протест на надзирателите.

Недоволството на служителите в затворите се подкрепя от синдикатите на полицаите и военните. В петък в Бургас местните надзиратели ще имат подкрепление в лицето на синдиката на служителите в МВР, каза Мартинов.

На въпрос в какво се изразява дискриминацията към тях Мартинов каза, че надзирателите са оставени на произвола на съдбата и 5 години никой не иска да чуе техните проблеми и да помогне за разрешаването им.

"Пет години говорим едно и също - да ни бъдат изравнени социалните придобивки спрямо колегите от сектор сигурност, да бъде професията ни защитена, както е при колегите ни от полицията и още много неща на които за сега нямаме абсолютно никакъв отговор", посочи Мартинов.

По думите му заплатите на надзирателите са едни от най- ниските в сектор "Сигурност". Един стажант надзирател започва със заплата от 470 лева. Средната заплата е около 600 лева, като преди пенсионирането си един служител с максимален стаж може да достигне до 850 лева.

Мартинов каза, че затворът в Бургас е едно от най-тежките за работа места. Има отделения където един надзирател в Бургас отговаря за 300 затворника.

"Малко сме и те дори затворниците го казват, но никой не ни обръща внимание" посочи още Мартинов.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.11.2013 г.
0
 
 
НА ФОНА НА БЕЗРАБОТИЦАТА, СЪКРАЩЕНИЯТА И НИСКИТЕ ДОХОДИ ДА СЕ ЖАЛВАТ ОТ ЗАПЛАТИ БЛИЗКИ ДО ЛЕКАРСКИТЕ И ПО-ВИСОКИ ОТ МИНЬОРСКИТЕ Е НЕПРИСТОЙНО, А ОТ МВР ДА СА ДАЛЕЧЕ ДА НЕ ГИ ЗЛЕПОСТАВЯТ ПО-ВАЖНО Е НЯКОИ ДА НЕ СА ИМ ЧЕСТО КЛИЕНТИ . В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ОЗ ИМА И ХИГИЕНИСТИ И ТЕХНИТЕ УСЛОВИЯ СА ЛОШИ
Aнонимен
на 15.11.2013 г.
0
 
 
Някои с образованието, професията и квалификацията си преди постъпване там не са мечтали и за половината сега ръката ще ви отхапят! А къде са работили преди това, по колко са се задържали преди отстраняване и дали не са хващани за сходни провинения, като тези за които са наказвани в ОЗ, като настоящи служители? Да прочистят редиците си първо от такива, почтеност и мъжество са нужни за едната чест се живее.
Aнонимен
на 15.11.2013 г.
0
 
 
НЕ ПО ДУМИТЕ, А ПО ДЕЛАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: