Надзиратели ще протестират пред Бургаския затвор, ще пият "студена вода"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
15:10 / 05.11.2013
771
Бургаските надзиратели ще пият по една "студена вода" в петък и по този начин ще изразят своето несъгласие с дискриминационното отношение на държавните институции към тяхната професия. Това съобщи Валентин Мартинов, който е председател на синдикалната организация на надзирателите в Бургаския затвор и член на УС на Националната синдикална организация на надзирателите.

Мартинов каза, че този мирен начин на изразяване на несъгласие ще се случи в петък от 16,30 часа пред сградата на Бургаския затвор. На следващият ден в събота група бургаски надзиратели ще отпътуват за столицата, за да участват в националния протест на надзирателите.

Недоволството на служителите в затворите се подкрепя от синдикатите на полицаите и военните. В петък в Бургас местните надзиратели ще имат подкрепление в лицето на синдиката на служителите в МВР, каза Мартинов.

На въпрос в какво се изразява дискриминацията към тях Мартинов каза, че надзирателите са оставени на произвола на съдбата и 5 години никой не иска да чуе техните проблеми и да помогне за разрешаването им.

"Пет години говорим едно и също - да ни бъдат изравнени социалните придобивки спрямо колегите от сектор сигурност, да бъде професията ни защитена, както е при колегите ни от полицията и още много неща на които за сега нямаме абсолютно никакъв отговор", посочи Мартинов.

По думите му заплатите на надзирателите са едни от най- ниските в сектор "Сигурност". Един стажант надзирател започва със заплата от 470 лева. Средната заплата е около 600 лева, като преди пенсионирането си един служител с максимален стаж може да достигне до 850 лева.

Мартинов каза, че затворът в Бургас е едно от най-тежките за работа места. Има отделения където един надзирател в Бургас отговаря за 300 затворника.

"Малко сме и те дори затворниците го казват, но никой не ни обръща внимание" посочи още Мартинов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).