Над 50 диабетни организации от страната ще участват в национална конференция в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:13 / 12.11.2010
693
Над 50 диабетни организации от страната ще участват в двудневна национална конференция, която започва днес в Бургас, съобщи Радка Жекова, председател на сдружение "Диабетна грижа" в Бургас. Организатори на форума са регионално сдружение "Диабетна грижа" и Българска асоциация "Диабет" - София. Национална конференция ще бъде открита официално в 09.00 часа в сградата на Областна управа - Бургас с концертната програма. Следва доклад ролята на Българска асоциация "Диабет" с дейностите й по отношение качеството на живот. Участие ще вземе руският клуб "Сбогом диабет" и диабетна организация от град Къркларели, Турция. Руски кардиолог ще представи нетрадиционен метод за лечение на диабета. По време на конференцията ще се проведе дискусия, във връзка с приемането на декларация, която ще бъде връчена на бургаски народни представители на следващия ден, с искането за приемане на дългосрочна национална програма "Диабетни грижи".

В дискусията ще участват диабетно болни, лекари и представители на местната власт. Участие ще вземе президентът на българската диабетна асоциация доц. Ивона Даскалова, заедно със своя екип. Целта е те да подкрепят инициативата за приемане на дългосрочна национална програма "Диабетни грижи", тъй като част от лечението, ранната диагностика, проследяването и качествения живот на хората е преди всичко лекарски ангажимент. Доц. Ивона Даскалова ще представи доклад за захарния диабет и глобализацията на проблема. Ще бъде представена и информация и за усложненията при диабета, както и ролята на медицинската сестра в обучението на хората с диабет. По-късно, към 17 часа, участниците ще образуват "син кръг" на площад "Тройката". Те ще бъдат облечени със сини фланелки и ще носят сини балони. Така ще се демонстрира, че България в лицето на Бургас е част от световното движение "Обединени срещу диабета". Конференцията ще продължи в събота с връчване на награди на диабетните асоциации. С 14 лодки диабетиците ще излязат в Черно море от местността "Ченгене скеле" като символичния смисъл е отново демонстрация, че България е част от световното сдружение "Обединени срещу диабета".

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).