Над 2 000 000 пътника са обслужени през 2011 г. на летище Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:40 / 19.01.2012
543
Над 2 000 000 пътника са обслужени през миналата година на Летище Бургас. Едва около 0,5 % от тях обаче са френски туристи, което показва че Южното Черноморие не е предпочитано за почивка от французите. 12 831 са обслужените френски туристи за 2011 година на летище Бургас, съобщи Тодорка Аладжова от пресцентъра на бургаския аеропорт.

Те пристигат у нас от десет дестинации - Париж, Кан, Шербур, Метц, Фигари, Сен Тропе, Лион, Базел-Mюлуз, Ница и Нант. Веселин Налбантов, член на УС на "Съюза на собствениците" в Слънчев бряг, каза че през последните години френските туристи ги няма в комплекса. "Няма лош турист в целия свят и всички, които идват са добре дошли. По принцип френските туристи изчезнаха. Преди демократичните промени и нашата "нежна революция" имахме френски туристи и клуб "Медитеране". Те посещаваха предимно Русалка.

Френските туристи са като всички останали, но французите са гастрономи и сега с този "олинклузив", с който работим навсякъде те може би и за това избягват нашата дестинация. Би трябвало да направим всичко възможно, за да се върнат, защото те са символ на културата, на изискания вкус, на добрите ястия. Те са хора, които разбират от изкуство и култура", каза Налбантов. Той допълни, че шанс да привлечем френските туристи отново у нас е културния туризъм, който тепърва ще развиваме по-активно. В момента е ситуацията показва, че нещо не ни достига, посочи още Налбантов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).