Над 140 души преминали през центъра по медиация в Бургас за 2 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:59 / 01.03.2010
666
Над 140 са случаите преминали през центъра по медиация в Бургас през последните две години, съобщи Живко Панайотов, директор на центъра в Бургас. По думите му всички те са преминали успешно. Той поясни, че това се постига както с много труд, така и с опит. „Един медиатор трябва да буди доверие, да познава в дълбочина конкретния казус, да има аналитичен ум. Помагат много и работата с хора и опита, който се придобива", коментира Панайотов. Той бе категоричен, че въпреки същността на професията медиатор, която цели постигането на извънсъдебни споразумения, конкуренция между юристи и медиатори няма, а напротив - има обмислено партньорство. Панайотов посочи още, че нито медиатора, нито адвоката, съдията и прокурора имат за цел да вкарат гражданина в затвора или да му постановят съдебно наказание да плати големи суми и ли да излежи деянието.

Дейността на медиаторите се регулира от закон за медиацията, който е в сила от 2007г. Медиаторите са на методическо подчинение на министерството на правосъдието. В основата си медиацията има развити междуличностни отношения. От правна страната това са извънсъдебни споразумения между две или повече страни и за да има такива споразумения спомага такъв човек - медиатора.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).