Национално състезание по първа помощ за ученици в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:03 / 25.04.2013
639
По традиция, през година, Български младежки Червен кръст провежда Национално състезание по първа помощ за ученически екипи, в което могат да участват училищни отбори, състоящи се от ученици на възраст от 12 до 14 години. Всеки отбор се състои от 4 основни участници и 2 резерви. Тази година предстои провеждането на XXVII - то поредно състезание, по време на което заявилите участие отбори ще имат възможността да демонстрират умения по оказване на първа помощ.

Състезанието протича на няколко етапа, като в края на месец април Областен съвет на Български Червен кръст - Бургас ще проведе областен кръг на състезанието. Заелият първо място отбор, ще участва в националният кръг и ще се конкурира с отбори от цялата страна.

Състезанието ще се проведе на 27 април от 11:00ч до 14:00ч в в района на лятна сцена "Охлюва" и Морско казино в Приморски парк, гр.Бургас. В него ще вземат участие ученически отбори от училища в гр.Царево, гр.Карнобат, гр.Поморие и гр.Бургас. Учениците ще преминат през 5 пункта, в които ще приложат на практика придобитите умения за оказване на първа долекарска помощ. За тяхно удоволствие са подготвени и 5 развлекателни пункта, в които ще се изпитат техните умения за работа в екип, справяне с логически задачи и игри за ловкост.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).