Началникът на "Пътна полиция" Бургас с призив към всички участници в движението

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:02 / 21.10.2024
561
За изминалата седмица на територията на Бургаска област са регистрирани осем катастрофи с десет пострадали. Това обяви днес началникът на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР Бургас гл. инспектор Пламен Николов.

Николов заяви, че всеки участник в движението, в това число пешеходци, колоездачи и придвижващи се с тротинетки, трябва да бъдат отговорни. Той предупреди, че всеки, без налични предпазни средства, като облекло и каски, ще бъдат санкционирани. Обект на контрол са и пешеходците, голям процент от които пресичат със слушалки в ушите, а това крие рискове и е предпоставка за пътен инцидент.

От осъществените осем пътно-транспортни произшествия, седем са в населени места, а едно е по третокласен път от републиканската пътна мрежа. Разпределено по брой пострадали, статистиката показва, че в два от случаите са пострадали водачите на МПС, в четири – пешеходци и в четири – пътниците в МПС – участници в ПТП. В сравнение със същия период на миналата година осъществените ПТП са с едно по-малко, а броя на пострадалите е един и същ. Съставените актове са 420, а фишовете - 2 478. Спрени от движение са 38 автомобила, а новорегистрирани са 30 от общо 1 554 услуги по регистрация на МПС. Осъществени са 615 услуги по издаване на свидетелства за правоуправление, от които 310 са заявленията за издаване на шофьорски книжки.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Познайник на бургаската полиция загази за пореден път
На коя оптика в Бургас да се доверим?
Най-много са подадените сигнали срещу купуването на гласове в Бур...
Показват лични вещи на Бербатов, Стоичков и на още плеяда шампион...
В Бургас спасиха жена от рядка "бактерия човекоядец"
Верижна катастрофа в "Славейков", единият от шофьорите е бил пиян...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).