На територията на Бургаска област работят 6 предприятия за преработка на бяло и 13 за червено месо
На територията на Бургаска област работят 6 предприятия за преработка на бяло месо и 13 за червено месо, каза Димитър Германов директор на РВМС- Бургас. От тези 13 предприятия за червено месо реално три произвеждат колбаси. Той допълни че на тези предприятия се извършват регулярни проверки и че за сега няма информация на територията на областта да се провежда акция на ГДБОП и ДВСК. До този момент при регулярните проверки на тези предприятия не са установени големи нарушения, каза Германов. "Нарушения, които са свързани с неспазване на технологичен процес, неспазване на хигиената почти винаги се установяват, но някакви фрапантни нарушения няма", посочи Германов.
Източник: Агенция "Фокус"