На среща в областната обсъждат подобряването на социалните услуги

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:31 / 29.05.2010
468
Днес в Областна управа Бургас се проведе ПЪРВАТА ОБЛАСТНА РАБОТНА СРЕЩА ЗА СТАРТИРАНЕ НА ПРОЦЕСА НА ПЛАНИРАНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ.

Общата Стратегия, която предстои да бъде изготвена ще обхваща периода за следващите 5 години /2011 - 2015 г./и през тези години ще се финансират само включените в нея социални услуги, което определя работата по изработването й като изключително отговорна.

Участие в мероприятието взе г-жа Ралица Сечкова, ръководител на екип и експерт регионално планиране в УНИЦЕФ-България. Организацията ще оказва консултантска помощ в предстоящия процес.

Домакин на срещата беше Областният управител г-н Гребенаров. Той приветства гостите и им благодари за големия интерес към събитието. «За мен като Областен управител е много важно да знам, че всеки нуждаещ се от социална услуга в региона ще има осигурен достъп до програмите и ще бъде приобщен към процеса, за да можем накрая да кажем - Да имаме разработена действително действаща Стратегия! »

Г-жа Златина Дукова, зам. Областен управител и лидер на Областния оперативен екип (ООЕ) обяви официалното стартиране на процеса по разработване на Областната стратегия и благодари на кметовете за бързите им действия по излъчване на общинските екипи.

В рамките на срещата бяха представене целите, обхвата и участниците в областното планиране на социални услуги от г-жа Тони Костова, директор на ОДСП - Бургас. Мая Казанджиева, директор Дирекция „Социални дейности и трудова заетост" при община Бургас запозна присъстващите с процеса на планиране- етапи, дейности, роля и задачи на всеки участник Бяха разяснени начините за ползване на помощните материали, таблиците и формите, предоставени от УНИЦЕФ за събирането на данните и писането на анализи; разпределени бяха задачите за анализа на ситуацията и определяне на План за действие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).