НДСВ Бургас възкръсва за изборите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:15 / 06.02.2011
1748
Общинските структури на партията ще обявят кандидатите си за кметове и водачите на листи, напролет.Това стана ясно след Областен съвет на НДСВ Бургас.

Актива на партията обсъди предстоящите избори за местна власт и за президент на страната. Общинските структури докладваха, политическата обстановка в общините и представиха предложенията си за явяване на местните избори.

Повечето от общинските организации са готови за самостоятелното явяване на Местни избори 2011. Някои от организациите предпочитат явяването в коалиции. Предложиха се коалиции, алтернативи на сегашното управление на страната.

Обсъдиха се варианти за явяване на Президентски избори, обсъдиха се и евентуалните кандидати.

Почти с единодушие се прие кандидати за кметове и първите имена от листите да се обявят след представянето на кандидата за президент на НДСВ. Номинацията на партията за президент ще се направи от Националния съвет, през пролетта.

Партията продължава преговорите с евентуални партньори, като коалициите ще се правят само при постигане на съгласие по основните политики и принципи на НДСВ. Основните ценности на Национално движение за стабилност и възход са свобода и отговорност, морал и почтеност, справедливост и толерантност, граждански права и равенство на възможностите, солидарност, закрила на семейството и децата.

Отчете са факта, че управлението на страната посегна на либералните ценности в най-голяма степен. Идеите за начина на управление, икономическа свобода и социална справедливост на НДСВ са диаметрално противоположни на действията на Правителството.

Целите, които НДСВ ще продължава да следва са: утвърждаване на България като свободна и демократична правова държава с развито гражданско общество; гарантиране на основните човешки права и свободи и религиозна толерантност; обединяване около националните идеали; утвърждаване на културните и духовните ценности на българския народ; повишаване на жизненото равнище; специални грижи за децата и младото поколение; стимулиране на пазарната икономика и подобряване на инвестиционния климат; стимулиране на частната собственост, предприемачеството и конкуренцията; въвеждане на правила и институции, насочени към премахване на корупцията и ограничаване на престъпността; утвърждаване на международния авторитет на Република България и интегрирането й в европейските и евро-атлантическите структури.


Виж коментарите (0)

Още по темата (339):
11.05.2012 Жителите на Дебелт ще избират кмет в неделя
17.02.2012 Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов е платил предизборен клип с общински средства
28.11.2011 Бургаският административен съд касира изборите в с. Дебелт
10.11.2011 След жалба броят созополските бюлетини в Административен съд - Бургас
07.11.2011 БСП обжалва изборните резултати в село Рудник
04.11.2011 Бургаски адвокат: Изборите бяха пълен хаос
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).