Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НАП и още 4 институции поставиха под лупа хлебопроизводството в града
Автор: Екип Burgas24.bg 11:23 / 25.02.2011Коментари (0)567
© Impact Press Group
В сектор хлебопроизводство на територията на област Бургас не са установени фрапиращи нарушения, които да налагат затваряне на отделни производства или търговски обекти. Това предаде репортер на Burgas24.bg.

Законовите изисквания се спазват, в отделни случаи са констатирани различни административни нарушения. В сектора няма работници, които да са без сключени трудови договори, а в немалка част осигуровките надвишават задължителните минимални прагове за сектора. Това са част от основните изводи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас за извършените през последните 30 дни активни проверки в сектор хлебопроизводство в бургаски регион.

Контролът бе реализиран при оперативното взаимодействие на пет държавни институции - ТД на НАП-Бургас, Бургаските териториални структури на РИОКОЗ, Инспекцията на труда, Комисията за защита на потребителите и Областната дирекция на полицията. Водеща и координираща действията бе НАП-Бургас. Контролът в сектор хлебопроизводство премина в три основни етапа: проверка на хлебопроизводители, проверка на търговската мрежа и проверка на транспортни средства, доставящи хляб и хлебни изделия като по този начин бе обхванат целия технологичен процес в сектора - от производството - през дистрибуцията и реализацията на продукцията, поясняват от приходното ведомство.

Конкретно в сферата на хлебопроизводството в Бургаска област са проверени 5 обекта - два хлебозавода - в Бургас и Айтос, цех за производство за хляб в село Зидарово и две фурни в село Равнец. Екипите на НАП съставиха три акта за установени административни нарушения /АУАН/ за несъответствия в касовата наличност и за пропуски при отчетността на касовия апарат.

Най-голям брой нарушения на данъчното законодателство бяха установени по време на контрола на търговската мрежа. Във фокуса на екипите на НАП бяха магазини за хранителни стоки, малки пекарни, както и специализирани обекти за продажба на закуски. Осъществените 52 проверки приключиха със съставянето на 23 акта за установени административни нарушения. На практика всяка втора или трета проверка е завършвала с констатирано по-голямо или по-малко нарушение. Най-типичното и масово нарушение на данъчното законодателство е неиздаването на касова бележка в търговските обекти. Инспекторите на НАП са документирали и случаи на фрапиращи разминавания на касовите наличности и сумите, маркирани на касовите апарати в момент на различни проверки.

При контрола върху транспортните средства, превозващи хляб и хлебни изделия бе обхванат целият входящ и изходящ трафик към и от Бургас в пиковите и специфични за дистрибуцията на продукцията часове - от 00.00 часа до 07.00 часа. Тези проверки бяха извършвани от екипи на НАП и полицията. Резултатите от контрола показват, че колите отговарят на изискванията, само три автомобила не са разполагали със задължителното санитарно разрешение за превоз на подобен вид хранителни стоки.

След приключване на активните контролни действия, участващите институции се договориха да продължат с непрекъснатия обмен на информация за евентуални нарушения или пропуски с оглед възможност за незабавна и ефективна реакция при подаден сигнал.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: