НАП хвана много нарушители край Созопол

Автор: Георги Кирилов
Коментари (1)
10:18 / 27.07.2024
27754
Любимият на мнозина пловдивчани морски курорт Созопол е попаднал под проверките на служители на НАП, видя Plovdiv24.bg в сайта на институцията. 

Според последния публичен списък, показващ обектите, подлежащи на запечатване, са включени 11 различни обекта. 

Първото място, което ни направи впечатление, е популярният фестивал Exe beach festival 2024, който се проведе в нощта на 31 юни срещу 1 юли. Локацията на празненството бе известният сред младите хора Exe beach bar, намиращ се на плаж Каваци. 

НАП са глобили 6 различни обекта на този фестивал - каса за зареждане на фестивалните карти, три бара за напитки, павилион за хранене. 

Касата и баровете се стопанисват от фирма "Густе травел енд ивентс ЕООД". Управител и едноличен собственик на капитала от 100 лева е Петър Стоичков. Стоичков е собственик на нощен клуб EXE в София, а името му се свърза с 9 различни фирми. Павилионът за хранене пък е собственост на Давид Мангозов от фирма "Фоку 2021".

Кулинарен щанд Little chefs, собственост на софийската фирма "Дос Трейд EООД", който предлага streed food храна също е сред нарушителите.

Управител и едноличен собственик на скромния капитал от 2 лева е Мария Гюлева. Към 2021 година за нея са работили 6 служители, а оборотът е бил 1,668,000 лв.

Тази година събитието се радваше на още по-голяма популярност спрямо предходните издания. Множеството отпразнуваха първите слънчеви лъчи под ритмите на хитови бийтове и DJ. Интересно е организаторите уточниха, че плащанията на три дневния купон ще стават само с карти.

Другият хванат в крачка нарушител е луксозния плажен бар Masarro, ситуиран на "Градина". Мястото отвори през 2021 година, когато е регистрирана фирма "Акве и акве ЕООД", която отговаря за него. 

Според публичната информация оборотът й за 2021 година е 132,000 лв. Няма регистрирани служители, освен собственика на капитала от 150 лева Стоян Димов. Димов е управител на обекта. По традиция името му е свързано с още 14 други фирми с различни направления. 

Маsarro е плажен бар, който всекидневно е пълен с млади хора, жадни за купон. Екипът ни направи справка в социалните мрежи на обектите и те със сигурност нямат притеснения след проверките, а напротив с желание очакват бъдещите си посетители. 

В Созопол проверяващите са констатирали нарушения при кафе - аперитив "Фиорд", Бистро "София", бар "Игуана", бирария "Капана", магазин за сувенири, лунапарк на плажната алея, магазин, водни атракционни на плаж Златна рибка и две сергии. 

От конкретния публичен списък на НАП Пловдив гражданите могат да разберат къде НАП са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС и кой обект има предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект“. Тя може да бъде наложена за срок до 30 дни, независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Виж коментарите (1)

Още по темата (981):
16.09.2024 Не прибирайте банските в дълбокия гардероб
15.09.2024 Ето какъв е трафикът по границите ни!
15.09.2024 Днес ни чака много дъжд
13.09.2024 Не забравяйте чадърите си! Интензивни валежи, придружени с гръмотевици, се очакват на много места в страната днес
12.09.2024 Есента се отлага! Топло време с температури до 30 градуса в някои части от страната
12.09.2024 Чужденец измина над 30 км с мотора си по Черно море
Още новини от Новини от Бургас:
"Възраждане" представи водачите си на листи на изборите
Много шофьори в Бургаско изгоряха
Медицинският факултет на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" от...
Осмокласници се заклеха тържествено на първия учебен ден в бургас...
Важно! Затварят част от ул. "Уилям Гладстон" в Бургас
Близо 25 хил. бургаски деца влязоха в класните стаи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).