Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НАП-Бургас води положителна политика спрямо длъжниците си
Автор: Екип Burgas24.bg 17:03 / 03.02.2011Коментари (1)757
© Burgas24.bg
Световната икономическа криза се отразява на почти всички браншове в Бургас. През последните месеци НАП- Бургас води положителна политика спрямо фирми, които имат данъчни или осигурителни задължения, които надхвърлят милиони. Това каза Христо Узунов, говорител на Териториалната приходна агенция. Териториалното звено търси контакт с длъжниците си като договарят конкретни, взаимноприемливи планове за разсрочено погасяване на тези задължения. По думите на Узунов тази политика води до твърде положителни резултати за самия бизнес. " Защото е по-добре, когато едно натрупано вече задължение по едни или други причини, да бъде частично погасявано и в крайна сметка да бъде издължено, отколкото една фирма да фалира напълно. Разбира се, става въпрос за конкретни ситуации, за конкретни разговори, но така или иначе тази политика води до успехи и то конкретно за бизнеса. За последната година имаме повече от десет фирми, които са изчистили своите задължения, надхвърлящи половин милион лева", каза още говорителят. Той добави, че НАП- Бургас не желае да пристъпва към принудително събиране на задълженията. Ако, когато всички форми и начини, съгласно Закона се изчерпят и, когато се види, че няма резултат от проведените разговори, то териториалната агенция пристъпва до крайните мерки- принудително събиране на натрупаните дългове. " Ние имаме големи възможности като запориране на сметки , запориране на различни движимости и недвижимости ,включително и разпродажба чрез търг. В сайта на НАП тези задължения се публикуват и може да се види доста широка информация и подробности за това какво се продава, но това е нашата крайна стъпка. Желанието ни е да се пристъпи към събираемост на задълженията. Няма значение дали са данъчни или осигурителни .За всяка фирма в затруднение ние водим конкретни разговори и бизнесът го знае добре", каза още Узунов.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Данъчните могат да разсрочват дълговете,но щом заплати няма, как ще ги платят хората? Или и те да обявят фалит,както фирмите,за да не плащат минали заплати на хората,които съвестно са работили за тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
Детска болница в Бургас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: