Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НАП Бургас насърчава разсроченото погасяване на задължения
Автор: Екип Burgas24.bg 13:54 / 04.09.2013Коментари (0)568
© Burgas24.bg
Все повече фирми с декларирани коректно, но неплатени в срок данъчни и осигурителни задължения сключват с териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас споразумения за разсрочено плащане. Насърчаваме този начин на издължаване към бюджета, в готовност сме да реагираме незабавно и призоваваме бизнеса, който изпитва затруднения по отношение на плащането в срок към НАП, да търси контакт с нас, апелираха от приходното ведомство в областния център.

За да не се затруднява дейността на бизнеса, НАП сключва разрешителни за неотложни плащания. Те представляват вариант, в който дружествата с просрочени задължения имат възможност да продължат своята дейност, да покриват текущите си разходи, да се разплащат с контрагенти, да изплащат трудови възнаграждения и същевременно да отделят определен процент от приходите си за погасяване на просрочените си задължения. Сериозни фирми от региона, изпаднали във временни затруднения, вече сключиха с НАП Бургас подобни споразумения и до няколко месеца ще бъдат отново изцяло коректни.

За нас е важна доброволността при заплащането, независимо, че задълженията са просрочени, коментираха от НАП Бургас. Същевременно от приходното ведомство бяха категорични, че дружествата, които не предприемат каквито и да са стъпки за погасяване на задълженията си ще понесат цялата строгост на закона, включително и мерките на принудителното изпълнение, а като краен вариант се насрочват и търгове за публична разпродажба на активите им. От началото на годината в ТД на НАП Бургас са проведени 156 търга.
Само за месец септември бизнесът в региона се очаква да погаси повече от 30 милиона лева просрочени данъчни и осигурителни задължения, натрупани от началото на годината. За първите седем месеца на 2013 г. в републиканския бюджет от НАП Бургас са внесени 190 млн.лв. неплатени в срок задължения. От тях 135 млн.лв. са възникнали от началото на годината като 45 млн.лв. са осигуровките.

Публичните изпълнители на териториалната дирекция на НАП в трите региона - Бургас, Ямбол и Сливен вече започнаха и посещения на място на фирми с големи задължения като ще бъдат предлагани конкретни варианти за погасяване на просрочията. Към настоящия момент в ТД на НАП Бургас има действащи над 100 разрешения за неотложни плащания с длъжници от Бургас, Ямбол и Сливен.

От НАП Бургас следят внимателно и анализират финансовото състояние на фирмите длъжници, тъй като някои от дружествата акумулират сериозни приходи, а в същото време не предприемат никакви стъпки дори и за частично издължаване, коментираха още от приходното ведомство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: