Мостикът вече е затворен за ползване, ще го видим в друга светлина след 300 дни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:45 / 24.09.2012
2438
От 15 часа днес емблематичният за бургазлии Мостик в Приморския парк е затворен за ползване, предаде репортер на Burgas24.bg. В продължение на 300 дни съоръжението ще бъде изцяло ремонтирано.

Реконструкцията на Моста се извършва по проект "Културно-историческото наследство на о-в Света Анастасия и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие"

Мостът ще бъде цялостно реконструиран по проект "Културно-историческото наследство на о-в Света Анастасия и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие. Ще бъде подменена конструкцията на съоръжението, пристанът ще бъде саниран , а след ремонта на него ще спира корабчето до острова.

Според главният архитект на общината Веселина Илиева ще се осигури още " достъпност на пристана с монтаж на съоръжение от горно до долно нива за хора в неравностойно положение, цялостна подмяна на настилка, осветление, обзавеждане на моста с импровизирани места за сядане и видео-наблюдение, за да се повиши безопасността, декоративно осветлени, което да подчертае конструкцията на моста"

Освен декоративно осветление е предвидено и цялостно обновяване на предмостовото пространство. Построеният през далечната 1968 година и дълъг цели 278 метра до скоро бе изключително държавна собственост. Сега се стопанисва от общината Според архитект Илиева не е ремонтиран основно: " Моста само е поддържан .Той не е реконструиран .Не му е подменена част от конструкцията и тя да бъде възстановявана. Това сега ще направим ние"

Стойността на цялостния ремонт на съоръжението е около милион и половина лева


Виж коментарите (2)

Още по темата (18):
18.03.2014 Вандали потрошиха новия асансьор на Моста
14.03.2014 Ще предлагат сувенири с морска тематика на о."Света Анастасия", Моста и на "Богориди"
30.01.2014 Парадоксален казус с достъпа на хора с увреждания до обновения Мост
09.01.2014 Слагат инфрачервени прожектори на моста
21.10.2013 Отварят Моста до дни, но без пристана
17.10.2013 До края на седмицата ще отворят Моста за свободни посещения на граждани
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).