"Морски струни" звънят за 11-и път в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:27 / 28.05.2010
651
Несебър за единадесети път ще събере днес бардове от цялата страна. Над 50 поети с китара ще участват в двудневната национална творческа среща "Морски струни", съобщи за „Компас" несебърският поет Иван Ненков. Авторът на „Ах, морето" заедно със съпругата си Живка и литераторът Златин Чаушев организират фестивала с подкрепата на Община- Несебър.

След откриването на фестивала в петък на сцената ще излязат дебютантите. Концертът им „Но кой си ти, приятелю зад грифа?" е с начален час 18 часа. Руски песни в изпълнение на български бардове ще може да чуем в „65 г. от По-бе-да-та...". С бард класика "Дъртото знае 2 и 200..." (песни на протеста) завършва програмата на първата фестивална вечер.

По традиция в събота вечер ще се проведе конкурс за най-добра нова авторска песен на морска тематика "Ти, Аз и Морето". Ще се състои и концерт на открито - на площад "Месамбрия" в стария град.

Самостоятелни рецитали, прожекции на документални филми, представяне на новите книги на Данчо Йорданов, Пинче-то и Гриша Трифонов - това са само част от събитията, включени във фестивалната програма. В събота ще бъде представен и албумът на Бойко Георгиев. В събота може да видите и Премиера без далавера „Тук Някъде Отвъд" с участието на Иван Ненков.

Очаква се и тази година на сцената да излязат Майк Блейк от Ливърпул и Frank McLord от Дуисбург. В залата на комплекс "Арсенал", където се провежда фестивалът, могат да се видят и бургаските брадове Светлана и Атанас Стоянови, Христо Граматиков, Емил Ангелов, Невен Кидеров, Димитър Таралежков, Надежда и Георги Георгиеви.

За първи път в историята на фестивала в 10-ото юбилейно издание на „Морски струни" дебютанти спечелиха конкурса за песен. „Смъртта на морето" на Даниела Пенева и Румен Спасов се наложи миналата година с малка преднина над останалите парчета в конкурсната програма. Наградата за цялостен принос пък спечели популярният поет, композитор и певец Пламен Ставрев.

Източник: в. "Компас"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).