Морски десант на остров "Света Анастасия“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:48 / 14.06.2013
2296
Истински морски десант бе осъществен тези дни на остров "Света Анастасия". Едрогабаритни бойни кораби от Военноморската база в Атия бяха използвани да реализиран сложната операция по прехвърляне на тежките строителни машини и инертния материал на емблематичния за бургазлии остров. 

Причината е продължаващата реконструкция на съществуващите там сгради, благоустрояването на района и ремонтът на пристана, които продължават с пълно темпо.
Фирмите, ангажирани с извършване на строителните дейности на романтичното късче земя, се възползват от всеки хубав ден след обилните валежи през последните седмици. 

В напреднала фаза е работата по реставрацията на всички сгради на острова. 

Вече са изпълнени грубите мазилки и всички фугировки по фасадите на църквата. Завършени са и вътрешните дървени тавани. В момента се полагат финишните слоеве необходими за художествената реставрация. Готови са още топлоизолациите и ламаринените обшивки по покрива й и се редят керемидите на църквата.

Усилено се работи по малката и голяма манастирска сграда. Вътрешните инсталации са напълно готови, възстановени са покривите, както и значителна част от мазилките и обшивките по фасадите им.

Положена е част от мрежата за алейно осветление и се работи по благоустрояване на района. Предстои стартиране на строително - монатажните по възстановяване на пристана.
Реконструкцията на острова е по проект "Културно-историческото наследство на остров Света Анастасия и град Бургас - атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация", финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).