Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Много животни и растения дефилираха на лятна сцена "Охлюва"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:11 / 11.06.2012Коментари (0)753
Много животни и растения от езерата на Бургас - Атанасовско, Вая и Мандра се качиха на лятната сцена "Охлюва" в Морската градина в събота. Това стана по време на традиционния Карнавал на биоразнообразието, който тази година бе посветен на живота в бургаските езера.

Шареният и весел празник за децата на морския град се организира от Българско дружество за защита на птиците и Българска Фондация Биоразнообразие с подкрепата на Община Бургас и Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас.

С оригинални костюми на растения и животни, които могат да се видят в Атанасовското и Бургаското езеро, както и във водоемите от комплекса Мандра - Пода, на сцената се качиха повече от 80 деца от пет детски градини в Бургас, както и няколко индивидуални участнички.

Публиката искрено се забавляваше с оригиналните костюми на участниците и с още по-оригиналното им представяне. Всички деца бяха страхотни, но може би най-впечатляваща беше групата от ОДЗ "Иглика", част от които изпълниха танца на лопатарките и призоваха публиката да пази бургаските езера, където тези птици живеят. Красиви и много впечатляващи бяха и костюмите от рециклирани материали, с които останалите деца дефилираха на сцената в своеобразно ревю. Така на подиума се "качи" езерото Вая с неговите пернати обитатели, благодарение на малката Никол, две сини водни кончета, Георги като папур, Божидара като поен лебед, добре подготвения къдроглав пеликан и Марти като гларус. Интересната сценография и истинското дефилиране като на модно ревю им спечелиха наградата за най-атрактивно групово участие. А "езерото Вая" беше отличено като най-оригинален зелен костюм от рециклирани материали.

Журито единодушно връчи наградата за най-ефектен костюм на диво растение или животно на розовия пеликан Йоана от ОДЗ "Райна Княгиня", който долетя на сцената с ръчно изработен "от мама" костюм, както и на красивото блатно кокиче Дари, която беше съчетала рециклирани идеи в оригиналния си костюм (ОДЗ "Моряче"). За авторска творба наградата безапелационно грабна зеленият гущер, в лицето на Виктор от ОДЗ "Моряче", който представи изкуството на бодиарта на сцената. Най-артистично бе безспорно представянето на водните лилии от ОДЗ "Райна Княгиня", които с оригинален танц завладяха публиката още в самото начало на карнавала.

Специални награди получиха и бялата лопатарка Симона (която вече три години участва изключително атрактивно в карнавала), жабката Светлана от ОДЗ "Моряче", както и оранжевото раче, златната и сребърната рециклирани рибки - Никол и Пламена - всички от ОДЗ "Райна Княгиня", които доплуваха от езерата до Морската градина.

Всички участници в Карнавала на биоразнообразието - "Животът в Бургаските езера" получиха награди - специална кърпа за глава с къдроглав пеликан, значка на птиците от езерата, стикер и магнит, както и много лакомства, осигурени от "Победа" АД.

Поводът за този шарен и красив празник бе отбелязването на 20 годишнината от стартирането на Програма LIFE+ - финансовия инструмент за опазване на природата в Европа, към който Българско дружество за защита на птиците изпълнява проектът "Живот за Бургаските езера".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
16:40 / 21.09.2024
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: